Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / Sok lelki bajom van, menj...
  

Sok lelki bajom van, menjek orvoshoz?

ora 2009-11-23 16:08:32
Kedves Doktornő! Nekem sok lelki bajom van! Ezen az oldalon megcsináltam a szorongási és a depressziós tesztet! Mindenhol az jött ki eredményül hogy sürgősen forduljak orvoshoz...! Az osztályfőnököm is többször kérdezte már hogy "Anett van valami baj?" Én azt válaszoltam nincs mert sem neki sem senkinek nem tudom elmondani mert félek stb. Én nem tudom hogy mit csináljak! Forduljak orvoshoz? Vagy beszéljem meg az osztályfőnökömmel? Már elolvastam (szintén ezen az oldalon) hogy kommunikáció a szüleinkkel! De nekem nem megy hogy ezt velük beszéljem meg!! És ha orvoshoz kéne fordulnom kihez? Milyen szakorvoshoz? És ha elmegyek hozzá szóljak a szüleimnek? És ha meg kérdezik hogy miért mész ilyen orvoshoz mit válaszoljak! Szóval nem tudom mit csináljak! Kérem segítsen! Válaszát előre is nagyon köszönöm! Anett

Szakértőnk válasza a Sok lelki bajom van, menjek orvoshoz? kérdésre

Kedves Anett!

A problémáddal egyelőre nem kell semmiféle orvoshoz menned. Az iskolában, ahol tanulsz biztosan foglalkoztatnak iskolapszichológust. Az ő feladata, hogy fogadja a hozzá forduló pszichés problémákkal küzdő, nehéz helyzetbe került fiatalokat. Természetesen diszkrét módon, titoktartás mellett kezeli az ügyeket. Kérj időpontot, egy előre megbeszélt időben tud majd téged fogadni.

A rossz hangulatodat bizonyára a szüleid is érzékelik. Próbáltál már valaha is őszintén, köntörfalazás nélkül beszélgetni velük? Ők is voltak fiatalok, hasonló problémákkal küzdöttek, mint a te korosztályod. Miért gondolod, hogy ők úgysem tudnak megérteni téged, segíteni neked? Egy próbát megér - nincs vesztenivalód!

Kertész Tímea, pszichológus

  Kapcsolódó cikkek
KamaszPanasz
Hirdetések