Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / Szexuális orientáció a ka...
  

Szexuális orientáció a kamaszoknál

ora 2009-06-18 21:16:38
Vannak homoszexuális vágyaim, fantáziaképeim.
Több írást, tanulmányt is olvastam a homokosságról.
Volt olyan, amelyik azt írta, hogy vannak kamaszok, akiknél ez előfordul, de ez általában idővel heteroszexuális vonzalmakká változik. A gond, hogy ez nem mindig van így.
Igaz, gyakran fantáziálok, előszerettel maszturbálok "meleg" pornóra, azonban az, hogy én egy másik fiúval létesítsek szexuális kapcsolatot, csak nehezen tudom elképzelni, valamint azt, hogy 1 másik férfiaval tartsak fent élettársi kapcsolatot. Azonban a hetero pornókat se vetem meg, de talán azok nem elégítenek ki annyira.
Sokkal inkább egy lánnyal tudom elképzelni további életemet, hogy majd megházasodunk és gyerekeink lesznek.
Azonban én félek a lányoktól, fenáll az a kétség, hogy valyon tényleg szeret-e engem és hogy tényleg megbízhatok-e benne teljesen és ő megbízik-e bennem teljesen. És hogy szexuálisan kitudom-e elégíteni az igényeit.
Van bennem továbbá félelem a női test iránt is, hisz olyan bonyolultnak tartom, hogy szex közben valamit rosszul csinálok.
17 éves vagyok, szexuális orientációm akkor már kialakult vagy még változhat?
Akkor most biszexuális vagyok, vagy csak 1 összezavarodott srác? Ha valahogy (bár nem tudom hogy) feloldanám félelmeimet, akkor változhatna valami? Egy pszichológus régi könyvében az egyik 17 éves srácot a szerző homoszexuálisnak titulálta, merthogy már ebben a korban a szexuális orientáció egyértelműen letisztult.

Szakértőnk válasza a Szexuális orientáció a kamaszoknál kérdésre

Kedves Levélíró!

Előszöris érdemes tisztázni a homoszexualitás fogalmát: az azonos neműek iránti megnyilvánuló, érzelmi és szexuális irányultságú vonzalom. A melegek nem csupán kielégülésük tárgyát látják a velük azonos neműekben, de emocionális (itt szerelmi) kötődést is csak azonos neműekkel tudnak kialakítani. Éppúgy lehetnek szerelmesek, mint a heteroszexuálisok: különbőzőségük csakis szexuális preferanciájukban nyilvánul meg. A leírtak alapján te nagy valószínűséggel te nem tartozol a homoszexuális kategóriába, ugyanis nyilvánvalóan a lányokkal való párkapcsolat kérdése foglalkoztat. 

A problémád hátterében aligha áll a homoszexualitás kérdésköre. Talán rossz tapasztalataid voltak, ami alapján kialakult benned a lányok, a női test iránti félelem? Bizonyosságot akarsz olyan dolgokról, amiket még ki sem próbáltál? Azt hiszem, valahogy igencsak összekuszálódtak a gondolataid. Alaptalan feltevésekbe, alaptalan következtetésekbe bocsátkozni személyes tapasztalás nélkül értelmetlen. A bizalommal, a kielégüléssel kapcsolatos kérdéseidre a választ alapvetően a gyakorlati tapasztalatok adják. Azt hiszem, ideje lenne levetkőznöd a félelmeidet -ha szükséges pszichológus segítségét is kérve- , hogy meglásd: a valóság sokszor egészen másképpen működik, mint ahogyan azt elméletben elképzeljük. 

Üdvözöl: Kertész Tímea 

Hirdetések