Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / Barátok nélkül..
  

Barátok nélkül..

ora 2009-04-26 13:56:10
Kedves Szakértő! Egy éve költöztünk fel Budapestre és még nincsenek igazi barátaim.Az osztálytársaimmal jól kijövök de semmi több.Nem ez volt az első költözésünk.Itthonról nagyon ritkán járok el.Pedig szívesen mennék ha lenne kivel. :( A sok költözés miatt és a sok iskolaváltás miatt lehet hogy nehezebben nyílok meg mások elött.De szívesen barátkoznék.Mindjárt itt a nyár és én majd senkivel nem tudok menni sehova. :( ..jövőre gimnáziumba megyek.. de ugyan abba az iskolába amibe most is járok.Reménykedek hogy új emberekkel ismerkedhetek meg és lesznek barátaim.Segítséget szeretnék kérni hogy hogyan szerezhetnék barátokat? előre is köszönöm. :)

Szakértőnk válasza a Barátok nélkül.. kérdésre

Kedves Kérdező!
Nehéz beilleszkedni egy olyan osztályba, ahol már korábban kialakultak a baráti kötelékek, klikkesedés történt. Ha az osztályodban nem találtál olyan társra, akivel eltölthetnéd a szabad perceket, még semmi sincs veszve. A barátságok a fiatalok között többnyire a közös érdeklődés, a hasonló gondolkodás szellemében köttetnek.

Egy iskolai közösségben számtalan lehetőség adódik a barátkozásra. Viszont igazán egymásra hangolódni csak kellően nyitott emberek tudnak. Miért zárkózol el, miért nem veszel részt a különféle iskolai rendezvényeken? Lépj be az iskolai kórusba, járj délutáni foglalkozásokra stb. A barátokat nem feltétlenül az osztálytársak között kell keresned. Az iskolán kívüli foglalkozások szintén rengeteg lehetőséget kínálnak az ismerkedésre. Nyáron például beiratkozhatnál egy nyelvtanfolyamra, diákmunkát vállalhatnál stb. Mindenesetre ne légy távolságtartó, bátran kezdeményezz beszélgetést egy számodra szimpatikus fiatallal. Próbáld ki, hidd el senki sem fog durván elutasítani. S talán nem ártana, ha az önbizalmad háza táján is sikerülne rendet tenni. A témában a honlapunk több írást is kínál számodra.
Sok szerencsét!

Hirdetések