barátság

2021.05.18.
Üdv ! 1-2 hónapja gondolkodom azon ,hogy megirjam ezt a levelet és végre elhatároztam magam . 16 éves lány vagyok gimnazista , nagyon féltékeny és ragaszkodó tipus . Ez túlzottan nem nyilvánult meg egészen mostanáig . Elkezdtem a gimnáziumot és megismerkedtem 2 nagyszerű lánnyal akikhez nagyon hamar kötődni kezdtem , nagyon fontos barátaim , nincs olyan nap hogy ne beszélnénk egymással . A gond az ,hogy mindig kirekesztettnek érzem magam és úgy gondolom ,hogy nélkülem is nagyon jól szórakoznak annak ellenére , hogy sokat törődnek velem . Pár nappal ezelőtt is meglátogattak engem miután végeztek az iskolában mivel én nem járok és szerettek volna mindent elújságolni mi minden történt velük . Én megpróbáltam boldogan mosolyogva örülni ,hogy jól érzik magukat de minden egyes témánál amihez képtelen voltam hozzászólni és nagy örömmel beszéltek róla összeszorult a gyomrom , és remegni kkezdtem ,nagyon feszült lettem . Azt hiszem úgy éreztem hogy megint kimaradok valamiből . Az egyik lány mondhatni közelebb áll hozzám , vele többet szoktam beszélgetni és olyankor nagyon boldog vagyok viszont ott van az a bizonyos érzés ami azt hiszem a birtokklási vágy . Én azt akarom hogy kettőnk közül engem szeressen jobban , mindent velem akarjon megbeszélni . Legszivesebben kalitkába zárnám ,de szörnyen érzem magam emiatt , hiszen nem egy kismadár .. szörnyen érzem magam amiért nem tudok őszintén örülni ,hogy ők ketten jól megvannak együtt , teljesen kiakarom őt sajátitani magamnak .
A kérdés lényegében az lenne , mit tehetek ,hogy ez az érzés megszűnjön ? Örülni szeretnék annak ha jól érzik magukat . Nem akarom megfojtani a túlzott ragaszkodásommal de nem tudom mit kellene tennem .
A választ előre is köszönöm , hálás vagyok !

Szakértőnk válasza a barátság kérdésre

Kedves Levélíró! Érdemes volna utánajárni, hogy mi okozza azt a szorongásodat, hogy egyedül maradsz (korábbi élmény, családi háttér vagy bármi más), mert ez a fajta féltékenykedés később más területen (pl. párkapcsolat) is okozhat majd számodra esetleg nehézséget. A baráti trióban elsődlegesen lehet erről beszélni: nem a szemrehányást kell kiemelni, hanem azt, hogy mi esne számodra jól, hiszen ahhoz lehet, hogy a másik két lány is tud alkalmazkodni.Emellett megpróbálhatnátok kettesével is programokat szervezni, akkor talán téged sem zavarna annyira, ha nekik kettőjüknek is lennének közös élményeik.(És persze hármasban is ugyanúgy.)

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor