Hogyan élvezhetném a szexet?

2021.03.22.
Kedves Szakértő!
19 éves lány vagyok. A barátommal 1 éve élünk szexuális életet. Nekem ő az első kapcsolatom, nagyon szeretem.
Mikor először próbálkoztunk a szexszel, akkor jó ideig nem tudott behatolni. Nagyon fájt és féltem.
Ezen már túl vagyunk, azonban olyan problémám van, hogy sokszor azt gondolom együttlét közben, hogy ilyen érzés lehet, amikor valakit megerőszakolnak, és nem is élvezem a dolgot.
Megerőszakolásról nincs szó. Én is vágyom rá, általában egy ideig élvezem is, de nem tudom eléggé elengedni magam, rástresszelek az egészre, ez lesz a vége.
Mit tehetnék ez ellen? Szeretném élvezni a szexet, ahelyett, hogy így érzek.
Az elolvasásra szánt időt és a válaszát előre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a Hogyan élvezhetném a szexet? kérdésre

Kedves Levélíró! Az első lépés mindig az, hogy a párnak kell tudni erről beszélni: mi az, amit élvezel, mi az, ami elindítja a negatív érzéseket, mi az, ami stresszel.(Ijesztő lehet, ha erőszakhoz hasonlítod a viselkedését,de azt bátran megfogalmazhatod, hogy valami nem esik jól vagy kellemetlen.)Megértéssel, türelemmel, odafigyeléssel sokszor oldhatóak ezek a szorongások.Ha a saját tested reakcióit figyeled és a párod is tiszteletben tartja a jelzéseidet,akkor könnyebben egymásra tudtok majd hangolódni. Ha viszont nem oldódik meg a helyzet,érdemes lehet felkeresni egy pszichológust személyesen, hogy ne mélyüljön el a probléma,hiszen a szexualitás hosszú ideig jelen van az életben.Előfordulhat, hogy korai élmények,szorongások kerülnek felszínre az együttlét során.Ezek feltárása megszüntetheti a szexualitásban tapasztalt nehézségeket.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor