Több kérdés

2021.03.10.
Üdv!
17 éves (2 hónap múlva 18) fiú vagyok. Két kérdéssel kapcsolatban szeretném Önöket felkeresni, amik már napok óta foglalkoztatnak.
1. kérdés: Most volt a nagyapám temetése, és nem tudtam sírni. Én, mint pszichológiát tanuló úgy vélem, hogy ez teljesen normális, mert mindenki máshogy dolgozza fel a gyászt. A családomból nagyon sokan megjegyezték, hogy nekem nincsenek érzéseim, mert nem sírtam illetve nem gyászoltam igazán úgy mint a család többi tagja. Én úgy gondolom, hogy ez normális, mert lehet most egy érzelmi gát van bennem ami majd később fog feltörni. Az lenne a kérdésem, hogy jól gondolom, vagy esetleg lehet benne más is?
2. kérdés: Identitás kérdés
10 napja elkezdtem egy 40 napos kihívást amit én magam tűztem ki célul. A kihívás az, hogy 40 napig nem elégítem ki magam illetve nem nézek pornográf tartalmakat. Amit tudni kell napi 1-szer mindig maszturbáltam, és hozzá pornót néztem. Ezzel természetesen baj sincs. De mikor észre vettem, hogy egyre több és több és egyre durvább tartalmakra tudok csak elélvezni akkor már egy kicsit megijedtem, nem beszélve arról, hogy általában csak a homoszexuális tartalmakkal teli pornóra tudok elélvezni (néha az esetek 40-50%-ban a heteroszexuálisra is). Ezért kezdtem el ezt az időszakot, hátha megváltozik a gondolatom. Most hogy így elkezdtem a kihívást, teljesen jól érzem magam. Viszont mostanság 2 napja elkezdett a fejembe egyre több olyan álom előjönni ami a REM-fázisba van, hogy más férfiakkal közösülök, akár análisan akár orálisan. Az utóbbi egy napba már az egyik legjobb barátom(fiú) volt az álmaim főszereplője, és ilyenkor teljesen jó érzés tölt el. A lényeg a lényeg, hogy azt szeretném kérdezni, hogy ez normális -e még így az identitás keresés időszakában, vagy inkább itt már elkezdett arra a bizonyos oldal felé hajolni a gondolatom, a személyiségem? Még megjegyzésként hozzá írnám, hogy nekem tetszenek a lányok is, és eddig összesen volt 1 barátnőm (1 hó), de még akár ki is próbálnám úgyhogy egy férfival kettesben.
A választ előre is köszönöm szépen!
B

Szakértőnk válasza a Több kérdés kérdésre

Kedves Levélíró! A gyász valóban mindenkinél más reakciókban nyilvánul meg,önmagában a sírás elmaradása nem feltétlenül jelez problémát (bár lehet része egyfajta hárításnak). A szexuális megvonás növelheti az esélyét az álmokban való megjelenésének,és az álmok értelmezésében nem a konkrét tartalom az elsődleges általában: tehát önmagában az, hogy az álmok homoerotikus témájúak is, nem feltétlenül jeleznek homoszexualitást.Ahogy az sem, hogy megtekintés során a homoszexualitás szexuális izgalmat vált ki.A fontos az,hogy az élő kapcsolatok során kihez vonzódsz,kivel tudsz intim kapcsolatot kialakítani.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor