Mit tegyek, ha tetszik?

2020.12.11.
Kedves szakértő!
Van egy fiú, aki tetszik. Én másodéves vagyok, ő pedig elsőéves, külföldi egyetemen. Úgy ismerkedtünk meg, hogy segítettem az első éveseknek, és kiszúrta, hogy én is magyar vagyok. Szeptember óta online beszélgettünk, utána, mikor kijöttem külföldre, kétszer is találkoztunk kettesben. Eleinte úgy tűnt, hogy én is tetszem neki (sokat mosolygott, elpirult), de sajnos a második találkozást elszúrtam. Egy kis alkohol hatására elkezdtem szexuális témákról beszélni, tapasztalatokról. Feltételezem, ez neki nem tetszett, de kapcsolatban maradtunk, inkább baráti szinten.
Azóta bekerültünk egy közös baráti társaságba, 2 fiú és 2 lány vagyunk. Nem tudom, hogy meg tudom-e javítani ezt a kapcsolatot, hogy több is lehessen belőle, mint barátság. Azóta is sokszor kettős értelmű jeleket küld, például reagál az instagram történeteimre, vagy a testbeszédét figyelve ha a társaságban vagyunk. De egyáltalán nem egyértelmű.
Az a kérdésem, hogy mit tudnék tenni a továbbiakban, hogy kezdeményezhetnék a fiú felé? Ha egyáltalán kezdeményezzek-e? Nagyon tetszik és sokat gondolok rá.
Előre is köszönöm a választ!

Szakértőnk válasza a Mit tegyek, ha tetszik? kérdésre

Kedves Levélíró! Attól függ, hogy a bizonytalanságot bírod-e jobban vagy a kockáztatást: Az elutasítás elviselése nehéz lehet, főleg,ha egy társaságban szeretnétek maradni.Tehát ha felvállalod az érzelmeidet, ezt kockáztatod. Viszont, ha "kivárásra játszol", el kell tudni viselni a bizonytalanságot. Viszont egyrészt a társaságban együtt töltött idő által nyilván reális képet tud kialakítani rólad (tehát az "elszúrt" találkozás élményei felülíródhatnak), másrészt a sok közös élmény közelebb is hozhat egymáshoz. Kisebb kedveskedésekkel, esetleg esetenként kettesben szervezett programokkal (amikor a másik két barátotok mondjuk nem ér rá), szintén közelebb kerülhettek egymáshoz és ha az érzelmek kölcsönösek, idővel úgyis egyértelművé válik. (Bár ennek is van egyfajta veszélye: minél tovább vagytok barátként együtt, annál nagyon kockázattal jár belekezdeni egy kapcsolatba, mert ha az nem jön össze, akkor a baráti quartett is felbomlik.) Mérlegeld tehát, hogy mit nyersz, mit veszítesz. De a legfontosabb, hogy próbáld meg értékelni az együtt töltött időt.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor