A legjobb barátom megcsalta a barátnőjét

2020.06.07.
Tisztelt Szakértő!
Tegnap elmentünk a legjobb barátommal, a barátnőjével és annak három másik barátnőjével iszogatni. Már mindenki kellemes állapotban volt, így kettes csoportokban mentünk el tisztító sétára, ahol a legjobb barátom nem a barátnőjével, hanem az egyik másik lánnyal ment el. Mikor már visszafele jöttünk a sétáról, megláttam a legjobb barátomat egy fánál a másik lánnyal csókolózni. Nem vagyok benne száz százalékig biztos, hogy ők voltak azok, de valószínű, hiszen emlékszem, hogy abba az irányba indultak el, ahol őket megláttam.
Mikor visszaértünk, a barátom félrehívott beszélgetni, ahol én rákérdeztem, hogy mi történt a másik lánnyal. Tagadta, hogy bármi is történt, sőt, fel is háborodott. Amikor visszamentünk a többiekhez, a nagy társaság előtt számon kért, hogy miért kavarok és terjesztek hülyeségeket, amik meg sem történtek. Én teljesen zavarodott voltam, hiszen a legjobb barátommal már nem először történik ilyesmi, hogy megcsalja a barátnőjét és én csak rákérdeztem a dologra, nem számonkérő hangnemben fordultam hozzá.
A történet úgy folytatódott, hogy ma cseten újra rákérdezett, hogy miért terjesztek hülyeségeket, ami továbbá egy nagyobb veszekedésbe torkollott. Nem akarja többé, hogy a barátja legyek.
Mit lehet egy hasonló helyzetben tenni? Rosszul tettem, hogy rákérdeztem, hogy történt-e valami a másik lánnyal? Van esély, hogy mégis megnyugszik és nem veszünk össze?
19/F

Szakértőnk válasza a A legjobb barátom megcsalta a barátnőjét kérdésre

Kedves 19/F! Félreértések gyakran előfordulnak: akár te láttad félre,akár nem akarja bevallani a barátod,valószínűleg az esett rosszul neki, hogy bele akartál szólni az ő életébe.Hiába vagytok jóban,talán pont olyan állapotban van, hogy ez számára most nem elviselhető.Talán a legjobb volna a témát hanyagolni,elnézést kérni tőle, hogy félreértettél valamit,biztosítani arról, hogy számodra fontos a barátsága és hogy rád számíthat. És hagyni neki időt, hogy megbéküljön anélkül, hogy te megsértődnél.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor