Mit tehetnék egy ilyen helyzetben?

2019.10.13.
Tisztelt Doktornő!
Egy 17 éves lány vagyok, aki egy és fél hónapja szakított az osztálytársával. A szakítás oka az volt, hogy neki kevés volt az ideje, ezen változtatnia kellett volna, de nem volt rá képes. Viszont én még mindig szeretem őt, és ahogy észrevettem én se vagyok közömbös számára. Keresi a társaságom, hozzám ér, bókol, olyan is volt hogy aggódott értem egy kisebb dolog miatt.
Vissza szeretném őt kapni, viszont teljesen tanácstalan vagyok hogy egy ilyen helyzetben mit kéne tennem. Hogyan tudnám rádöbbenteni őt arra, hogy hibát követett el? Mit tehetnék hogy újra összejöjjünk?

Szakértőnk válasza a Mit tehetnék egy ilyen helyzetben? kérdésre

Kedves Levélíró! Nyilván tisztázni kell, hogy mindketten folytatni akarjátok-e kapcsolatot és ilyenkor lehet tiszta lappal indulni, új szabályokat hozni: konkrétan érdemes megfogalmazni, hogy mit várunk a másiktól (pl. heti 3x szeretnél vele találkozni suli után, vagy minimum egyszer szervezzetek programot egy héten...stb.)és segíthet, ha a másik is támaszt elvárásokat. A kérdés az, hogy ha korábban nem sikerült változtatni a volt barátodnak a viselkedésén, akkor most volna-e elég motivált erre azok után, hogy megtapasztalta, hogy le is veszíthet (megélheti úgy is, hogy akkor is visszakap, ha nem változik semmi, bár akkor rövid idő után szembesülhet majd vele, hogy mégsem, ha nálad megint betelik a pohár).

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor