Szeretném lazán kezelni

2019.09.05.
Üdvözlöm!
Sajnos eléggé zavar a helyzet amiben vagyok. 17 éves lány vagyok és 8 osztályos gimibe járok, tehát 5.-től kezdve ugyanabba az osztályba. Az egyik osztálytársammal jó barátok voltunk, de kiderült, hogy tetszem neki, amikor 6.osok voltunk. Akkor eljátszottam a gondolattal, hogy összejönnék vele, de akkor nem érdekeltek még a fiúk. Aztán ez 7.ben is megtörtént, hogy közelebb kerültünk, de ott zavaros volt a dolog, így megint nem szerettem volna vele ‘járni’. 9.ben elkezdtek érdekelni jobban a fiúk, így ő is elkezdett megtetszeni, de sajnos miután 7.ben nem lett köztünk semmi és szerintem nagyon megbántottam, nem voltunk beszélőviszonyban. Onnantól kezdve mindig érdekelt valamennyire (most vagyok 11.es), hol jobban, hol kevésbé. Más fiúk is érdekeltek közben, de 10. vége felé rájöttem, hogy viszonylag sokat gondoltam rá az utóbbi években, szerettem volna vele mindig újra jóban lenni, a közelében lenni stb. Amikor a többi fiúra gondoltam aki tetszett, egyiksem mozgatott meg bennem úgy érzéseket, mint ő. Igazából eléggé ellentétes érzéseim vannak vele kapcsolatban. Nagyon vonzódom hozzá, de közben kicsit másvilágnak tartom őt.
Ami nem segített elfelejteni őt, hogy sokszor úgy láttam, mintha nézne, vagy ha felmegyek a lépcsőn és pont akkor néz oda, akkor elkapja a fejét.
10. végén elmentünk egy 5 napos osztálykirándulásra, ahol egészen elvoltunk egymással. Nem beszélgettünk sokat, de valamennyit igen. Az ő társasága és az enyém elkezdett keveredni. Nem tudom, hogy kezeljem őt, mert nem szeretnék minden alkalmat lesni, hogy mikor tudunk közel kerülni egymáshoz, mert fogalmam sincs, hogy ő hogy áll hozzám. Azt szeretném elérni, hogy lazán álljak hozzá és a helyzethez. Szeretnék ‘folyni az árral’. Ha lesz köztünk valami nagyon boldog lennék, de ha nem akkor nem szeretnék ezen bánkódni es folyton ezen kattogni, hogy mikor lehet valami. Amióta elkezdődött a suli nagyon sokat gondolok rá és meg akarom előzni, hogy nagyon rápörögjek magamban, mint nyár elején.
Úgy gondolom befolyásol nagyon, hogy folyton titkon reménykedek és úgy érzem ő sem 100%osan közömbös velem.
Mit tegyek, hogy lazán álljak hozzá és ne foglalkoztasson folyton, hogy mi lesz köztünk?
Köszönöm a segítséget.

Szakértőnk válasza a Szeretném lazán kezelni kérdésre

Kedves Levélíró! Nehéz úgy lazának lenni, hogy már minden gondolatodat ő tölti ki. s ezt nem lehet csak úgy kikapcsolni,sajnos. Amit meg tudsz tenni, hogy megpróbálod elérni, hogy a viselkedéseidet, döntéseidet ne az alapján hozd meg, hogy annak milyen következménye van a ti kapcsolatotokra (ne azért járj egy adott busszal, mert ő is azzal szokott, ne azért jelentkezz valami külön foglalkozásra, mert ő is...stb.) Emellett, ha mégis sikerül közelebb kerülnötök egymáshoz, akkor egyértelmű lesz a helyzet.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor