Mit tehetnék a dühkitöréseim ellen?

2019.06.29.
Sajnos egyre durvább a dolog. Három fiútestvérem van, akik annyira unatkoznak, hogy az nekik a játék, ha engem zaklatnak.
Eleinte még nevetek, aztán mikor órákon keresztül képesek szidni, rugdosni az ajtóm, aztán nevetve elrohanni ha rájuk szólok, olyankor nem bírok a dühömmel.
Egyáltalán nem tisztelnek, amit régen nem is tartottam nagy dolognak, de mostanában nagyon könnyen dühös leszek. Mindig is voltak mentális problémáim, a gyermekkorom miatt(apánk durván ütötte anyát, és kényszerítette hogy árulja a testét, hogy legyen mit eljátszon azon a régi gépen, ami a kocsmában szokott lenni)
Egy ideje szívritmus zavarom is van, és ha túl gyorsan dobog a szívem, extrém ideges leszek...
Ma már az öcséim után szaladtam, és mindet keményen felpofoztam, mivel nagyon ronda szavakat használtak rám.
Aztán éreztem, hogy nem tudok lenyugodni, a fejemben az volt, ahogy szétverem őket, és egyre csak ordítottam, hogy miért kellett megszületniük...
Ráadásul szétrúgtam az ajtómat is.
Félek, egyszer nagyon el fogok durvulni, és nagyobb bajuk eshet....
De valahogy meg is nyugtatna...
Mit tehetnék? Pszichológusra, hogy gyógyszerekre nincs saját pénzem, anyukám pedig biztos hülyének nézne, ha ilyet kérnék.
Előre is köszönöm a választ.

Szakértőnk válasza a Mit tehetnék a dühkitöréseim ellen? kérdésre

Kedves Levélíró! Az iskoládban talán van pszichológus, akit meg tudnál keresni. A konfliktus kezelés mellett valószínűleg fontos volna az érzésedet is megfelelően feldolgozni (hiszen nem könnyű zaklatott körülmények között élni egy családban).Addig is megpróbálhatsz például a könyvtárban vagy a neten keresni relaxácós zenét, szöveget, olvasgatni a meditációról, segíthet a napi rendszerességű sport (pl. a futás) is.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor