Mit tegyek ilyen helyzetben?

2019.02.09.
Sziasztok!
10 éve egy suliba járok egy fiúval, de csak 2017 végén tudtam meg, hogy létezik, és 2018 legvége felé keltette fel a figyelmem jobban. November óta azt vettem észre, hogy nagyon sokszor megnézzük egymást a folyosón, ezért is kezdett el elgondolkodtatni az egész. Közben kicsit megtetszett, de nem vettem komolyan a dolgot, egészen múlt hétvégéig. Ott volt egy buliban, ahol egymás mellé kerültünk és egyszer csak bemutatkozott nekem, kérdezett pár dolgot, aranyos volt. Én viszont már kicsit „kész” voltam, nem fogtam fel a helyzetet, és utólag feltűnt, hogy lehettem volna kedvesebb is.. Nem direkt, de egyszavas válaszokat adtam, nem kérdeztem vissza semmit, nagyon egyoldalú beszélgetés volt, amihez semmit nem tettem hozzá. Erre viszont csak utólag jöttem rá, és megbántam. Csak már kicsit le voltam fáradva, plusz pont akkor jött oda egy haverom, hogy az egyik osztálytársamat elvitte a mentő, így ért véget a beszélgetésünk. A haveromra figyeltem, nem rá. Lehet kicsit úgy tűnt, mintha egyáltalán nem érdeklődnék iránta.
Ezek után elkezdett csókolózni egy másik lánnyal, bár ahogy az elmúlt napokban láttam, jó messziről kerülik egymást.
Nem tudom, hogy erdeklődik-e irántam vagy, hogy mit gondolhat rólam ezek után, de azt tudom, hogy bánom, hogy nem voltam nyitottabb, kedvesebb.. nem így kellett volna történnie.
Nem szeretném, hogy ez ennyiben maradjon. Mit tudnék csinálni? Egyik barátnőm azt mondta, hogy írjak neki hétvégén és kérjek bocsánatot azért, mert kicsit ellenszenvesnek tűntem, de félek, hogy tolakodónak fogok tűnni, vagy esetleg félreértettem az egészet. Nem hiszem, hogy személyesen oda mernék hozzá menni. Mennyivel egyszerűbb lenne, ha ő folytatná valahogy azt a félbemaradt beszélgetést, de ezek után nem hiszem, hogy megtenné. Azóta ezen kartonok, és nem hagy nyugodni az egész, tényleg nem szeretném ennyiben hagyni és feladni.
Tehát összefoglalva a kérdésem az lenne, hogy érdeklődhet-e irántam, illetve mit tudnék tenni, hogy odajöjjön hozzám beszélgetni. Vagy nekem kéne tényleg bocsánatot kérni?
Előre is köszönöm!
(Én 16 éves lány vagyok, 10.-es, ő 17 éves, 12.-es. Ezelőtt még sosem beszéltünk, más közös témánk nagyon nincs.)

Szakértőnk válasza a Mit tegyek ilyen helyzetben? kérdésre

Kedves Levélíró! Mivel van egy "befejezetlen" beszélgetésetek, nem hinném, hogy tolakodó volna amiatt elnézést kérned tőle, hogy kurtán szakadt félbe a mentős esemény miatt. Esetleg azt is jelezheted felé, hogy jó volt vele beszélgetni, bár a fáradtság miatt lehet, ez nem látszott rajtad...Ezek után rajta múlik, hogyan folytatja a köztetek lévő kommunikációt.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor