Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / Alvásprobléma
  

Alvásprobléma

ora 2019-02-06 15:46:17

Tisztelt szakértő!
Az lenne a problémám, hogy szerintem túl nagy az alvásigényem. Barátaimmal bárhova megyek és éjszakáznom kell és fent vagyok egy 3-4-ig, utána nagyon fáradt vagyok és másnap általában 14-15 órát is alszok. Amúgy általában korán (9 körül) elmegyek aludni. És minden nap alszok egy 8-10 órát. Ez főként azért baj, mert ha megyek így valami többnapos kirándulásra, második nap már szörnyen érzem magam. Amikor közösségben vagyok korábban nem tudok elmenni aludni. Mit tudok tenni? A válaszadást előre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a Alvásprobléma kérdésre

Kedves Levélíró! Mindenkinek más az alvásigénye. ha normál terhelés mellett nem vagy fáradékony, akkor nem valószínű, hogy a leírtak kóros állapotot jeleznének. A kirándulások, extrém esetek során (bár ez életkor függő és nem tudom, mennyi idős vagy), megoldás lehet egy kis koffein másnap, de talán a legfontosabb, hogy ne érezd úgy, hogy nem illesz a közösségbe amiatt, hogy neked szükséged van az alvásra a jó közérzetedhez. Ez egy felvállalható szükséglet!

Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus

- hirdetés -