Mit csináljak ha pánikolok?

2018.08.01.
Kedves Doktornő! Nemrég voltam egy osztálykiránduláson (2 hónapja)ahol mindenkit megfertőzött egy hasmenés-hányós vírus buszút közbe.Azt tudni kell hogy én iszonyatosan rettegek a betegségektől,főleg a hányástól (a hasmenéstől nem).Persze én is elkapam és szerencsére nem hánytam.Elmondtam az anyukámnak hogy ez történt,és hogy mennyire megviselt.Pár héttel ezelőtt voltunk nyaralni és végig rosszul voltam mivel nagyon hasonló helyen voltunk és mindent összekötöttem az osztálykirándulással.Próbalok nem gondolni rá az eseményekre,de már tudat alatt is bekapcsol.Egyik ismerősem is mesélte hogy vele ugyanilyesmi megtörtént vele,és szerinte ez egy kamaszkori átalakulás.2 hónapja minden nap legalább 2 szer bekapcsol a stressz és olyan rosszul vagyok hogy mocorog a hasam és iszonyú hányingerem van.Észrevettem én is meg anyukám is hogy sokkal kevesebbet is eszek,mert nincs étvágyom mert félek hogy kihányom az ételt.Anya vett nekem nyugtatókat (Bach-elsősegély csepp,Argenutum nitricum,Tuja occidentalis,Rhodiola,B-12,Magne b6,Wörishofener Nervenpflege).A nyugtatók nagyon sokat segítenek rajtam és akkor jobban vagyok de azután mikor elmúlik a hatása megint rosszul leszek.Azt is észrevettem hogy nagyon rosszul alszok éjszaka és akkor vagyok általába a legrosszabbkor mikor reggel felébredek.Heti 4 szer járok edzeni és az is sokat segít.
4 nap múlva indulnk megint nyarlani és azt akarom hogy addigra legalább egy kicsit jobb legyen vagy akár múljon el addigra.
Szerintem ez nem állapot hogy állandóan depressziók,pánikrohamok törnek rám meg egy nap egyszer se vagyok boldog 15 éves létemre.Remélem tudnak adni pár tanácsot amitől biztos jobb lesz.Köszönem szépen!

Szakértőnk válasza a Mit csináljak ha pánikolok? kérdésre

Kedves Levélíró! A hasonló tüneteket fóbiáknak hívjuk általában. A legtöbb ember rendelkezik ilyenekkel, a kérdés az, hogy mennyire befolyásolja a hétköznapokat, a döntéseket és a közérzetet a probléma. Ha elkerülő viselkedés jelenik meg (azaz annak érdekében, hogy a szorongáskeltő helyzetet vagy dolgokat elkerüljük, nem teszünk meg bizonyos dolgokat), a szorongásos tünetek sok időt és energiát lekötnek, akkor érdemes személyesen pszichológushoz fordulni, relaxációs technikát elsajátítani, feltárni a háttérben álló problémát. Kezdetnek a figyelemelterelést is meg lehet próbálni, a sport pedig nagyon jótékony hatású.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor