Depressziós lennék vagy csak egy nyafka?

2018.03.21.
Üdvözlöm!
Már lassan fél éve annak hogy nem érzem jól magam a bőrömben...Akárkivel vagyok, akárkivel beszélek, mindig úgy érzem hogy csak teher vagyok az emberek számára, hogy nem szeret engem senki. És a legapróbb beszólás is annyira a szívembe tud hatolni, annyira fáj, hogy folyton sírok. Nem pityergek, bőgök egész éjjel. Mások előtt nem mutatom ki, sohasem voltam sírós fajta. Éppen ezért meglepődök saját magamon, hogy a semmin is úgy fel tudom kapni a vizet és olyan érzékeny vagyok mindenre....múltkor édesanyámmal beszélgettem és már beszélgetés közben éreztem hogy unja amit mondok, de úgy csináltam mintha nem venném észre, tekintve hogy sokszor csak a fejemben létezik a probléma. Aztán egyszer csak leszedte a fejemet, hogy ne fárasszam a hülyeségeimmel. Ez a mondata annyira fájt, beigazolódott hogy még a saját anyám is tehernek tart engem és ezután 2 napig sírtam éjszaka....Egyszerűen nem tudom mi ütött belém.
Régen erős nő/lány voltam, most meg pár egy jó pár hónapja fogalmam sincs miért, de tényleg úgy érzem hogy senkinek se kellek, semmire se vagyok jó, mindenki utál, mindenki szerint fárasztó vagyok...Kérem segítsen, ez már lehet depresszió is? Forduljak pszichológushoz? Vagy egyszerűen csak most jött elő belőlem a lányos hiszti ami eddig nem volt jellemző rám?
Köszönöm válaszát: egy 18 éves lány...

Szakértőnk válasza a Depressziós lennék vagy csak egy nyafka? kérdésre

Kedves Levélíró! Jó volna utánajárni, hogy mégis mi indította el ezt a változást benned: talán történt valami életesemény, amit nem kötsz össze a probléma megjelenésével. Ha nem érzed jól magad a bőrödben, mindenképpen azt javasolnám, hogy keress fel egy pszichológust személyesen: egy tanácsadás, egy kis külső szemszög biztosan nem ártana, még ha nincs is szó a klasszikus értelemben vett depresszióról.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor