Nagyon megérint egy híres ember halála

2018.01.14.
Jó napot kívánok!
Nemrég olvastam egy cikket arról, hogy egy pár éve elhunyt színész élettársa hogy élte meg az ő elvesztését és a függőségét (mármint a férfiét). Nagy filmrajongó vagyok, ezért már ismertem a színészt pár filmből, de azon kívül hogy tudtam, hogy belehalt a függőségébe, nem nagyon voltam vele képben, bár éreztem valami különöset, amikor olyan filmet néztem, amiben benne volt, de ezt annak tudtam be, hogy már elhunyt, és milyen szomorú. Viszont a barátnője cikkének az elolvasása teljesen megváltoztatta a gondolkodásomat. Nagyon megérintett az írás, ahogy a kapcsolatukat leírta a nő, és a fájdalma, ahogy leírja, hogy milyen volt fokozatosan elveszíteni őt. Amióta ezt elolvastam nem tudom kiverni a fejemből, ott van a gondolataimban, sorra nézem az eddig nem látott filmjeit, valahogy ettől érzem magam jobban, hogy látom. Olyan, mintha egy ismerősöm lett volna és gyászolnám, hogy megnyugtat a filmje, hogy „nem felejtettem el őt”, vagy ilyesmi..
Igaz, hogy van közöm a függőséghez, ismeretség révén, de nála szerencsére nem volt olyan súlyos, hogy az életét veszélyeztesse, és nem érzem, hogy rá emlékeztetne. Amikor elolvastam, eszembe se jutott ő. Más hírességről is hallani sajnos hogy elhunyt túladagolásban vagy ilyesmi, attól mégsem borultam így ki. Ellep ez az érzelem, gondoltam hogy kiírom magamból, de nem tudom hogy fogjak hozzá. Ha ismertem volna, akkor tudnék a közös emlékekről, stb, de így… semmi. Olyan megfoghatatlan az egész, és ettől ijesztő is, bűntudatom van emiatt, mintha egy leskelődő bolond rajongó lennék közben meg mintha most ébredtem volna fel egy hibernációból és most tudtam meg hogy egy hozzám közel álló ember meghalt.. Kérem segítsen, mert nem tudom mit tehetnék ezzel, és miért érzem ezt. Ha ez még a nem beteges kategória, mikortól kéne aggódnom? Nem merek senkinek beszélni erről, félek hogy bolondnak tartanának, se szülők, se a barátnőim... (már kinőttem abból a korból, hogy ismeretlen emberekért rajongjak, főleg hogy ő az apukám lehetne)
Elnézést kérek, hogy ilyen hosszan írtam.
Nagyon köszönöm a válaszát!

Szakértőnk válasza a Nagyon megérint egy híres ember halála kérdésre

Kedves Levélíró! Nagy a valószínűsége annak, hogy az érzéseid nem magához a színészhez köthetőek, hanem a történetében valamihez (akár a függősége, akár az életkora, akár más jellemzője az esetnek), ami kapcsolódik a te életedhez, problémáidhoz. Valószínűleg ezt próbálod feldolgozni a filmek megnézése során. Jó volna, ha sikerülne a párhuzamot, a kapcsolatot megtalálni, hogy tovább tudj lépni. Kórosnak akkor tekintünk valamit, ha befolyásolja a hétköznapi életünket, ha rontja az életminőségünket, ha nem sikerül továbblépni, azaz "beleragadunk" egy helyzetbe.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor