Lemaradás érzése /

2017.10.29.
Tisztelt Doktornő!
20 éves fiú vagyok, egyetemre járok. Az első kérdésem azzal kapcsolatos, hogy eddig még egy barátnőm sem volt, és emiatt úgy érzem, hogy kicsit le vagyok maradva a korosztályomtól. Igazából teljesen átlagos srác vagyok, talán az önbizalmammal van egy kis probléma, ami mindig meggátol. Nem merem megtenni a lépést, pl. megcsókolni randi után a lányt, mert még sosem csináltam, és félek, hogy negatív hatással lesz rá a tapasztalatlanságom. Mit csináljak?
A második kérdésem pedig az lenne, hogy mi annyira jó a szexben, hogy a korombeli fiúk mindenkinek azzal hencegnek, hogy nekik mennyi csaj volt meg, illetve állandóan "hajtják a többi lányt"?
Előre is köszönöm válaszát!

Szakértőnk válasza a Lemaradás érzése / kérdésre

Kedves Levélíró! Először is nem vagy lekésve semmiről: mindenkinél máskor érkezik el a pillanat, amikor megtalálja azt, akivel szeretne kapcsolatban élni. Persze, ha ebben az önbizalmad (illetve annak hiánya) meggátol, akkor feltétlenül foglalkozni kell a problémával. A szexuális élet a természetes ösztönökből eredő, korunkban örömszerző funkciót is betöltő, a párkapcsolatok szerves részét képező, a két ember közt az intimitást fokozó "tevékenység". Ma már sokszor nem a fajfenntartást szolgálja, hanem két ember kapcsolatát szorosabbra fogja. Célja legtöbbször az örömszerzés mindkét félnek. A fiatal fiúk hencegése mögött azonban legtöbbször az áll, hogy önbizalmuk mércéjének tekintik, hogy hány lányt sikerült meghódítani, illetve a "hímek közt" egyfajta versenyként tekinthető, ami az állatvilágra, és az ösztönökre vezethető vissza (alfahím...stb.) Ehelyett érdemes inkább arra törekedni, hogy egy párkapcsolatban mindkét fél jól érezze magát szexuális vonatkozásban is.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor