Hogyan

ora 2017-10-04 14:21:56
Szia :)
Egy 18 éves fiú vagyok, nemrég ért véget egy két éves kapcsolatom. Nekem azóta is változatlanok az érzéseim, máig sem tudom feldolgozni, hogy ez történt. Beleestem abba a hibába, hogy már törvényszerűen kezeltem a tényt, hogy egy párt alkotunk mi ketten. Nagyjából az utolsó egy hónapban kezdődtek rosszra fordulni a dolgok közöttünk, nem érezte, hogy szeretem, hogy törődnék vele, holott én úgy gondoltam mindent megteszek, de végül nem lett elég. Hosszas huzavona után úgy döntött, hogy legyünk csak barátok. Úgy érzi, sokkal boldogabb így, nincsen kötődés, vagy elvárás, amit az iskola mellett még tennie kéne.
Ezeket megbeszéltük, és már tudom mit rontottam el, és úgy gondolom képes vagyok arra, hogy újra boldoggá tegyem, de ő egyenlőre akar efelé az irányba nyitni. Nagyon hiányzik minden egyes pillanat, amit együtt töltöttünk. Mit tudnék tenni annak érdekében, hogy újra boldogok lehessünk együtt? Illetve mit kéne tennem? Vagy esetleg fel kéne adnom és hátrahagyni mögöttem a történteket és új emberek felé nyitni?
Köszönöm előre is a válaszát!

Szakértőnk válasza a Hogyan kérdésre

Kedves Levélíró! Ha egy kapcsolatot ketten próbálnak megmenteni, akkor elképzelhető, hogy sikerül, lehet változni, de egyedül nehéz. Ha barátok maradtatok, megpróbálhatsz mellette állni azokban, a pillanatokban, amikor szüksége lehet társaságra, támogatásra, megértésre...stb., elképzelhető, hogy ez ráébreszti, hogy szüksége van rád. De ha ő továbblép vagy hosszabb idő elteltével sem változik a hozzáállása, akkor valószínűleg ideje lesz lezárnod a kapcsolatot a te részedről is.

Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus
Hirdetések