Leküzdhető a pánikroham?

2017.09.15.
Tisztelt Doktornő!
17 éves,középiskolás lány vagyok. 2016 októberében történt,hogy mélyen magamba fordultam az iskolai stressz,és egyéb családi probléma miatt. Több héten keresztül nem ettem,csak teán és almán éltem.Az iskolában persze megkezdődtek az alacsony vércukorszint miatti szédülések,és ez eltartott egészen 2017 tavaszáig. Házi orvosom tanácsára visszatértem a normális étkezésre,viszont megmaradt a szédüléstől való félelmem. Már nem csak az iskolában,hanem az emberek között,az otthonomon kívül is elér a pánik,hiába tudatosítom magamban,hogy rendesen ettem,egészséges vagyok. Már magától a szédüléstől félek. Sajnos ezt a félelmet egy ideje pedig az alkoholban próbálom elfojtani.
A kérdésem tehát: Ha pszichológushoz fordulnék,akivel őszintén megtudnám beszélni a problémáim,akkor lenne jelentős javulás? Tudna olyan tanácsokat adni,amivel visszatérhetek a "régi kerékvágásba"?
Édesanyám mellettem áll,támogat,és én is úgy gondolom,hogy ezen ideje változtatni!
Hálás köszönettel: Egy reménnyel teli lány

Szakértőnk válasza a Leküzdhető a pánikroham? kérdésre

Kedves Levélíró! Mindenképpen azt tanácsolnám, hogy keress fel egy pszichológust személyesen, mert a pánikbetegség tünetei kezelés nélkül jó eséllyel súlyosbodni fognak, az alkoholfüggőség pedig 16 évesen nem jellemző probléma, nyilvánvalóan komoly problémák állnak a háttérben, melyek megoldásához nem elegendő az édesanyád támogatása (bár valószínűleg elengedhetetlen). A háttérben álló, általad is megfogalmazott iskolai és családi problémák által okozott lelki nehézségek feldogozásában egy szakember segítsége feltehetően szükséges (és természetesen lehetséges, amennyiben motivált vagy a megoldásra és együttműködsz). A pánikbetegség jól kezelhető probléma általában.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor