Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / Hogyan folytassam tovább?
  

Hogyan folytassam tovább?

ora 2017-08-21 18:56:34
Tisztelt Doktornő!
Már egyszer nyáron írtam egy kérdést amelyben leírtam hogy én egy 16 éves fiú vagyok és szerelmes lettem egy 19 éves lányba aki hamarosan elmegy másik városba (egyetemre). Igy szinte nem is tudek vele eztán soha találkozni. Legutóbb amikor találkoztunk, ezlőtt elhatároztam magam hogy elmondok neki mindent, de amikor arra került a sor, nem mertem elmondani. Hogy tudom rávenni magam hogy tényleg bevalljam neki hogy szerelmes vagyok belé? vagy egyeltalán elmondjam,(hiszen úgyis mindjárt elköltözik)? És ha elmondjam hogy legyen az egész? Teljesen tanácstalan vagyok most ebben az egészben. Előre is köszönöm a segítségét!

Szakértőnk válasza a Hogyan folytassam tovább? kérdésre

Kedves Levélíró! Több szempontból is akadályokba ütközőnek tűnik nekem ez a szerelem. Ha a lelkedet megnyugtatná a gondolat, hogy te mindent megpróbáltál és ez fontosabb, mint egy lehetséges visszautasítás,akkor érdemes volna nyíltan felvállalni az érzéseidet. Még ha a kudarccal is végződik, legalább lezártnak tudnád tekinteni ezt az időszakot. De ha úgy érzed, hogy az önbizalmadat romokba döntené,ha visszautasítana, akkor "raktározd el" az érzéseidet, hátha később kiderülhet, hogy a lány is érez-e valamit irántad.

Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus
Hirdetések