Miért nem sikerül?

2017.07.27.
Tisztel Doktornő!
Én egy 12 éves fiú vagyok, és tanácstalan... Szerintem én, ilyen fiatalon elég sokat kutakodok a jövőbeli szexuális életem "adatai" után. Azután hogy Miért? Mikor? Mi micsoda?-ilyenek...Ez nem feltétlenül rossz! Azonban az igazi problémám:
Az osztályomban lévő fiú haverjaimnál egy-egy beszélgetésben rendszeresen előfordul, hogy tudatni akarják a beszélgetés "alanyival" hogy ők már maszturbáltak,és hogy az milyen jó volt...
Itt jövök én a képbe. Én, mint elég kíváncsi, érdekesség-vágyó 12 éves srác természetesen kipróbáltam, hogy akkor ilyenkor mi is történik... Eleinte a cselekvést megelőztem némi felvilágosítással. (ilyenkor nem erotikus videókra gondolok, hanem dokumentumokra, digitális tudás átböngészésére). Minden tudásom ellenére, nekem nem jött be! Azt olvastam, hogy a maszturbáció során az ondó, turnusokban jut ki a szervezetből, és ez az orgazmus...Csakhogy nálam az orgazmusra utaló egyetlen jel, az erekció volt. Még többet olvastam, és máskor is megpróbáltam, de egyszer sem sikerült elérnem semmit!
Nem tudom mi történhet?/Miért nem sikerül?
Válaszát előre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a Miért nem sikerül? kérdésre

Kedves Levélíró! A szexuális izgalomhoz általában nem "dokumentumböngészés" szükséges. Az önkielégítés során legtöbbször a fantáziában megjelenő szexuális tartalom hozza létre a merevedést és a pénisz kézi ingerlésének hatására jön létre a kielégülés (orgazmus- ennek következménye az ondó távozása). Vannak akik szexuális tartalmú médiát (újság, film...stb) használnak az izgalom fokozására - bár mivel ezek többnyire hamis képet mutatnak a szexualitásról, általában nem javasoljuk őket. Továbbá a szexuális érdeklődés általában a serdülőkor kezdetével fokozódik fel, ami elképzelhető, hogy nálad még nem indult el. Összességében azt javasolnám, hogy ne mások élmény- vagy fantázia beszámolóját figyeld, hanem a saját érzéseidet, érdeklődésedet: amikor itt lesz az ideje, akkor nem valószínű, hogy problémád adódna.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor