Lehet ezen még javítani vagy inkább szakítsunk?

2017.07.21.
Tisztelt pszichológus!
Nem tudom beletartozok-e még a kamaszkorba 20 évesen, de nincs kivel megosztanom a problémámat, nincs lehetőségem személyes találkozóra pszichológussal.
A párommal 1 éve vagyunk együtt, de már fél éve komoly problémáim vannak vele, és nem merem neki elmondani, mert egyből ideges lesz, ordibál velem, márpedig én ha lehet, kerülöm a konfliktusokat. A problémák ellenére 1 hónapja összeköltöztünk, külföldön. Azóta a gondok még inkább felerősödtek, mert távol vagyok az otthonomtól, nem tudok hova menekülni elöle, a nyelvet se beszélem...Megegyeztünk, hogy hazamegyek, külön költözünk, de nem mondtam el neki miért, csak hogy honvágyam van. A gondok felerősödését úgy értettem, hogy szinte teljesen kiszerettem belőle, már ha akarnám se tudnám megbeszélni vele a gondokat, mert úgy érzem ő sohasem fog megváltozni, amikor fél évvel ezelött elmondtam neki mi a problémám, azon kívül hogy veszekedett velem, nem is próbált meg változtatni a viselkedésén, tehát azóta is ilyen. Én már úgy gondolom ő nem tud engem boldoggá tenni, mégis minden barátom azt mondja ne adjam fel, egy kapcsolatért küzdeni kell.
A kérdésem az lenne, hogy valóban küzdenem kéne érte, vagy inkább szakítsak vele?
Ui.: A problémám vele olyan amin tudna változtatni, de abszolút nem akar (elhanyagol, inkább gépezik egész nap, a szex egyoldalú, nem érdekli hogy én is kielégüljek, állandóan panaszkodik minden kis apróságért, mindenkivel bunkó stb.)
Előre is köszönöm, hogy "meghallgatott"!
Tisztelettel: Adri

Szakértőnk válasza a Lehet ezen még javítani vagy inkább szakítsunk? kérdésre

Kedves Levélíró! Egy kapcsolatban mindkét félnek alkalmazkodnia kell. Ha ez nem történik meg, akkor valamelyik fél sérül, a kapcsolat pedig nem a jó irányba fejlődik. Küzdeni érdemes és kell, ha mindkét fél tesz a kapcsolatért és van törekvés mindkét fél részéről, hogy jobb legyen a másiknak. Ha valami nem működik, akkor pedig változtatni kell. Jó hogy felismered a problémát és megvan hozzá az erőd, hogy kilépj. Ha a lelkiismeretedet megnyugtatja, akkor tégy egy utolsó próbálkozást, adj egy rövid határidőt magatoknak, de ha nincs eredmény, akkor bátran lépj a saját érdekedben akár úgy is, hogy segítséget kérsz hozzá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor