Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / pszihológiai gondok
  

pszihológiai gondok

ora 2017-06-16 17:32:16

Üdvözlöm! 20 éves lány vagyok aki egy ritka gyógyíthatatlan betegségben neurofibromatózisban. Ez a betegség abban nyilvánul meg,hogy rengeteg csomó jelent már meg a testemen és az idő múlásásval még több fog..Emiatt nagyon visszahúzódó vagyok nem vehetek fel akármilyen ruhát, nem járok strandra sem...De ami a legjobban bánt,hogy sosem volt még barátom és én beletörődtem.hogy nem is lesz hisz ki szeretne egy ilyen ocsmányságot mint én akinek a teste tele van csomókkal.. főleg,hogy nem tartozok a szép lányok közé sem.
Kérem szépen segítsen rajtam tanácsoljon valamit hogyan tudjam elfogadni magam..és találhatok valakit aki elfogad ilyen betegséggel is?
Válaszát előre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a pszihológiai gondok kérdésre

Kedves Levélíró! Bármilyen tartós betegség elfogadása és a vele való együttélés nehéz feladat bárki számára, de nem lehetetlen. Mindenképpen a gondolkodási mód átállása szükséges és ehhez gyakran elengedhetetlen a pszichológusi segítség - hisz ez nem egy hétköznapi helyzet és sokszor még azokhoz sem árt egy szakember támogatása. Ezért javaslom, hogy keress fel személyesen egy pszichológust (a kórházban, ahol kezelnek, bizonyára van ilyen lehetőség). Ha az önbizalmad helyreáll (ez a legfontosabb), akkor könnyebb lesz számodra a kapcsolatteremtés és ha nyitott tudsz lenni, társaságba járni, szinte teljesen biztos, hogy megtalálod majd azt, akinek eszébe sem fog jutni, hogy a sok közül egy tulajdonságod (jelen esetben hogy tartósan beteg vagy) visszatartson attól, hogy szeressen. (Elég ha pl. Mosolyka oldalára rákeresel a neten, de rajta kívül sok ezer embernek sikerült már.)

Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus
Hirdetések