Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / Tudom, nem jó ez így
  

Tudom, nem jó ez így

ora 2017-06-07 21:22:55
Nem olyan régen összejöttem egy sráccal. (Nem ő az első barátom.) Ugyan még nem mondta ki, de biztosan tudom, hogy szeret, pontosabban szerelmes belém. Én az elején még éreztem valamit, azt hiszem, de már nem vagyok ebben olyan biztos. Olyan szinten különbözünk, hogy bár most még jó, de szinte biztos nem lesz hosszútávú kapcsolat, márpedig ő tartós párkapcsolatot keres. Én ezt biztosan nem fogom tudni megadni neki, főleg, hogy tudom, milyen párra lenne szükségem, és az nem ő. Igen, tudom, erre a legegyszerűbb megoldás az lenne, hogy szakítsak vele, mert ártani fogok saját magamnak is. Tudom. De "csöppet" bonyolultabbá teszi az ügyet az, hogy egyszer már kísérelt meg öngyilkosságot. És rendkívüli mértékben hajlamos a depresszióra. Én pedig túlságosan empatikus vagyok, és kitűztem magam elé célnak, hogy ha törik, ha szakad, én kirángatom az önutálat és önsajnálat tengeréből. A tervem az, hogy ha úgy látom, sikerült elérnem a célom, és bűntudat nélkül elengedhetem, elkezdek majd furcsán viselkedni. Azt szeretném, ha haragudna rám, így könnyebb lenne eltaszítania magától, és nem fájna neki. Önfeláldozás level én. Tudom, hogy ez számomra nagyon nem jó megoldás, de nagyon félek, hogy kárt tesz magában, ha most szakítanék, mert még nagyon labilis a lelki egyensúlya. Mert szeretem, csak nem úgy, ahogy ő engem, és másra vágyom, (Sajnos, konkrétan is tudom, kire, ez MÉG bonyolultabbá teszi...) Nagyon idióta vagyok?

Szakértőnk válasza a Tudom, nem jó ez így kérdésre

Kedves Levélíró! Nem "idiótaság" az érzelmeit felvállalni valakinek. Ha úgy érzed,hogy veszélyben van a barátod, akkor a szülei felé jeleznek kell, de a te életedről neked kell döntést hoznod. Azonban nem valószínű, hogy egy ilyen színjátékkal csökkentheted a kockázatokat.

Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus
Hirdetések