Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / Szexuális irányultság
  

Szexuális irányultság

ora 2017-05-13 09:05:35

Kedves Szakértő! 3 nappal ezelőtt bemagyaráztam magamnak hogy meleg vagyok.Előttte mindig is a lányokat szerettem,azokra izgultam fel,de még mindig érzek irántuk vonzalmat.A gondolataim folyton csak a fiúkon vannak,én a fiú fiúval kapcsolatot undorítónak tartom.A fiúk iránt kezdtem vonzalmat érezni,amit igazából nem is szeretnék.A melegpornóra úgy érzek hogy undorító.Biszex vagyok? Válaszát köszönöm.Emiatt depresszióba estem,és öngyilkos is akartam lenni.Lehet ezzel a hirtelen gondolattal tettem tönkre az életem.És mielőtt még azt írja,hogy fogadjam el magam,nem fogom,inkább öngyilkos leszek.Van még remény,hogy a fiúk iránti vonzalmam csökkenjen? Válaszát köszönöm.

Szakértőnk válasza a Szexuális irányultság kérdésre

Kedves Levélíró! Valakinek a szexuális beállítódása nem változik csak úgy meg. Ráadásul, ha visszataszítónak érzed az azonos neműek közti kapcsolatot, akkor nem igazán értem, hogy miből gondolod, hogy vonzódsz a férfiakhoz. (Bár tény, hogy előfordul, hogy a vonzalmat tagadva homofób elutasításba menekül az egyén). A leggyakrabban előforduló helyzet, hogy serdülőkorban valaki saját magát az azonos nemű társaihoz mérve nem tudja kezelni a felmerülő érzelmeit és ez kivetítve a másik félre összekeverhető a vonzalommal. Ez nem biszexualitásra utal. Mindenesetre, ha benned ez ilyen értékű szorongást kelt, akkor javaslom, hogy keress fel személyesen szakembert, hogy végére járj az érzelmeid megismerésének.

Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus
Hirdetések