Összezavarodottság vagy több mint barátság?

2017.05.06.
Kedves Doktornő!
A legjobb barátom egy fiú osztálytársam. Mostanában elég sok zavar volt közte és közöttem. De ettől függetlenül, mindig nagyon odafigyeltünk egymásra bármi is történt. Viszont az utóbbi időben furán közeledtünk egymáshoz. Először is ezzel számomra az a baj hogy, ezt a barátságot nagyon fontosnak tartom, és nem tudom hogy megérné e az ha valami komolyabba bonyolódnánk, mert aztán ha szétmennénk félek hogy a barátságunk is teljesen tönkremenne. Nem beszélve arról hogy még ráadásul osztálytársak is vagyunk.
Nem tudom hogy ő hogy érez ebben a szituációban de eléggé össze lehet zavarodva, mert a barátai előtt időnként levegőnek néz, de ha nincsenek ott becézget, és volt már olyan is hogy összekulcsolva megfogta a kezem is. És még néhány hasonló.
Ő viszont nagyon ad arra hogy osztálytárssal nem jön össze. Ezt kb egy szabálynak tekinti amit nem akar megszegni.
Amikor erről a köztünk lévő dologról beszéltünk kb egy héttel ezelőtt, a kapcsolat témánál se nem azt mondta hogy nem szeret se nem azt hogy igen, csak azt hozta föl érvnek ellene hogy ez nem lehetséges mert osztálytársak vagyunk.
Nem tudom hogy ebben a helyzetben mit lenne helyes tenni. Csak hagyjam és sodródjunk tovább mint normális barátok vagy esetleg valami mást kéne tenni?
És én ráadásul ezzel az ,,osztálytárssal nem jövök össze,, dologgal nem igazán tudok egyet érteni, mert arról nem tehetünk hogy kivel hol hoz össze a sors, hol találkozunk. Szerintem ha mindenki ezt a dolgot követné rengeteg lehetőség halasztódna el. Lehet hogy ha nem figyelünk az ,,osztálytársak vagyunk,, szabályra egy hosszú távú kapcsolat alakul ki de az is lehet hogy az ellenkezője és hamarosan szakításra kerülne a sor, és lehet hogy kínos lenne. Ezekben a helyzetekben mi lenne a helyes? L
Előre is köszönöm a válaszát!

Szakértőnk válasza a Összezavarodottság vagy több mint barátság? kérdésre

Kedves Levélíró! A felvetett kockázatok reálisok egy ilyen helyzetben, emiatt nem is lehet "jó" tanácsot adni: mérlegelni kell az érzelmek komolyságát és a kockázatokat és nektek kell a döntést meghozni. Ha közel álltok egymáshoz barátként és valóban fennáll a vonzalom, akkor idővel úgyis átalakul a barátságotok (esetleg kitarthat addig is ,amíg megszűntök osztálytársaknak lenni).

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor