Mit tehetnék?

ora 2017-05-03 18:09:19
Üdv!
A helyzetem a következő: 16 éves biszexuális lány vagyok. Kapcsolatban vagyok egy lánnyal, akit több éve ismerek és 5 hónapja tart köztünk ez a dolog. Ezelőtt nem volt kapcsolatom senkivel, bár tetszettek fiúk, egyikőjüknél sem volt több csóknál. Most érzem, hogy ez az első igazi szerelmem ami ráadásul viszonzott, és boldog vagyok. A barátaim tudnak róla és elfogadnak minket, a gond pedig a szüleim. Elakartam mondani anyukámnak, de gondoltam még várok egy kicsit, hogy biztossá váljon ez a dolog, de három nappal ezelőtt ránk nyitott, azután pedig eltiltott a barátnőmtől, és azt hiszi nem tartjuk a kapcsolatot, de fenyeget, az edzésektől is eltiltott mert ott találkozhatnék vele, nem mehetek sehova suli után sem és hétvégén sem, nem találkozhatok vele. Emellett pedig teper minden nap, és olyanokat csinál amit még soha. Megölel indulás előtt, megkérdezi hogy vagyok stb. Ilyenre még nem volt példa.
Azt mondta megvéd attól, hogy tönkretegyem az életem, és hogy én nem ilyen vagyok, felejtsem el mert csak egy kaland volt és fiatal vagyok még ahhoz hogy saját véleményem és döntésem legyen. ;de szerintem ez nem így van és fáj, hogy nem is ismer és ekkora fájdalmat okoz nekem, de nem érti meg. Én viszont tényleg szerelmes vagyok és bármit csinál, nem fogok szakítani és elfogadni. De őszintén ezen kívül nem tudom mit tegyek, beszélnj vele lehetetlen, csak az a lehetőségem van, hogy másfél évig míg nem vagyok nagykorú hazudozok és tönkreteszem a kapcsolatunkat. Pontosabban, ő teszi tönkre.

Szakértőnk válasza a Mit tehetnék? kérdésre

Kedves Levélíró! Édesanyádnak nyilván több időre van szüksége, hogy feldolgozza a kialakult helyzetet: hiszen számodra sem 3 napba telt megértened a saját érzéseidet.A barátnőd is megérti szerintem, hogy türelmesnek kell lennetek egy ideig (ezt meg tudjátok beszélni adva egy határidőt magatoknak). Ha engeded, hogy anyukáddal kicsit közelebb kerüljetek egymáshoz, akkor jobban lesz lehetőséged megmagyaráznod neki, hogy mi zajlik benned - valószínűleg, amikor túl lesz a kezdeti sokkon, meg is próbál majd megérteni téged, hiszen a leírtak alapján nem volt rossz kapcsolat köztetek. Megpróbálhatsz emellett valaki olyannal beszélni a kialakult helyzetről, akiben megbízol és anyukáddal is közeli viszonyban van (nagynéni, keresztszülő, anyukád barátnője - ha te is jóban vagy vele...), így lehetne, akivel anyukád is meg tudja beszélni a saját érzéseit a te szexuális irányultságoddal kapcsolatban, de aki egyben egy kicsit téged is képviselne. Összességében egy kis türelemmel valószínűleg meg fog oldódni a konfliktusotok.

Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus
Hirdetések