Mit tegyek, miként jelezzem, hogy nekem is bejön 2

2017.03.15.
Először is köszönöm a válaszát, amelyet http://www.kamaszpanasz.hu/szakerto/lelek/19663 linken olvasható kérdésemre adott.
Sokat gondolkoztam és az utóbbi hetekben megpróbáltam iskolán kívül is több közös programot csinálni Józsival. Voltunk közösen strandon. (mindkettőnktől kb. ugyan olyan távol működik fedett strand) Rengeteget beszélgettünk. Nagyon jól érzem magam vele. A régebbi haverjaim látván, hogy az elmúlt hetekben mennyire összejárunk a fiúval, már elkezdtek faggatni, hogy esetleg együtt vagyunk.. Esetleg meleg vagyok... Esetleg tetszik nekem Józsi...
Őszintén elmondva. Nem vagyunk (még) együtt. Igen, úgy érzem, hogy egyre jobban tetszik nekem Józsi. Meleg vagyok-e vagy nem. Erre a legnehezebb válaszolnom. Jelenleg inkább mondanám azt, hogy biszex. Méghozzá azért mert, mint az ébren történő fantáziálásaimnál, mint pedig álamimban is megjelennek női testek. De a helyzet az, hogy a legintimebb álmaimban (itt első sorban a szexualitást tartalmazó álmaimra gondolok) viszont csak férfiak jelennek meg. Ráadásul ezeknek a többségében Józsi arcát, testét látom és vele érintkezek. Volt már olyan, amikor egy-egy ilyen álom után felébredve azzal szembesültem, hogy a nemi szervem teljesen merev, vagyis felizgultam a saját álmomra. A fiú közelében mindig nagyon jól érzem magam. S egyre többször ölelném szorosan magamhoz és csókolnám meg. Amikor nincs a közelembe, akkor folyamatosan úgy érzem, hogy valami hiányzik. Amikor a közös programok során elmegyünk valahova, többször észrevettem, hogy egyszerűen befejezzük a másik által elkezdett mondatokat, annyira egyformán tudunk bizonyos dolgokról gondolkozni. Minél több időt töltünk együtt és minél többet beszélgetünk, annál tisztábban érzem, hogy ez több, mint egy kamaszkori fellángolás és érdeklődés. Mint már fentebb írtam, hogy amikor nincs a közelembe, szinte csak rá tudok gondolni. Amikor kettesbe vagyunk, akkor azt érzem, hogy ő is arra vágyik mint amire én. Csak egyikünk sem mer lépni. Azt is értem, hogy emiatt mindketten egyre jobban szenvedünk.
A szüleimmel a minap beszélgettem. Megkérdeztem, hogy mi a tényleges véleményük a melegekről illetve a biszexekről és mit tennének, ha a legközelebbi fiú hozzátartozójukról derülne ki, hogy a saját neméhez is vonzódik?! A szüleim válasza az volt: Nekünk minden családtagunk esetében az a fontos, hogy ő jól érezze magát és boldogan élje az életét.
Ekkor felvázoltam nekik azokat az érzéseket, amik Józsit érintően bennem kavarognak. Erre anyu annyit mondott, hogy ő már egy ideje sejti, hogy vonzódok a fiúkhoz.
Én teljesen úgy érzem, hogy belezúgtam Józsiba. Azt érzem, hogy ő is érez valami hasonlót irántam. De mégis olyan, mintha mindketten félnénk a másik reakciójától. Mára abba biztos vagyok, hogy ő nem tenne nekem semmiben keresztbe.
Ön szerint továbbra is hadjam magam őrlődni, vagy nyíltan beszéljek a fiúval az érzéseimről?
Szerintem a felvállalásnál derülne ki az, hogy kik azok, akik tényleg a haverjaim, és kik azok, akiknek csak arra voltam jó, hogy elmondhassák, hogy egyel több olyan barátjuk van, akit iskolai szinten elért eredményei miatt tisztelnek vagy szeretnek a tanárok.
Ön szerint nem lenne ebben a dologban egy igaz barátnak az úgy mondott "feladata", hogy kiálljon a barátja mellett?
A megtisztelő válaszát előre is köszönöm!
Krisztián (17)

Szakértőnk válasza a Mit tegyek, miként jelezzem, hogy nekem is bejön 2 kérdésre

Kedves Krisztián! De igen, az igaz barátok kiállnak egymás mellett. Ugyanakkor a serdülőkor és az azonos nemhez való vonzódás is fajsúlyos, nem mindenki azonos ütemben érik, és a csapatszellem sokszor ronthat ilyen esetben. Ezért lehet rossz a barátok reakciója. Ha zavar vagy nehéz felvállalni bármit is, az teljesen normális, nem kell tudják egyenlőre feltétlen és el lehet kerülni az előttük való kitárulkozást. Szerintem Te sem vagy még biztos önmagadban, akkor meg pláne. És Józsival feltételezem lehet minderről beszélni. Ő sem biztos hogy nem a te cipődben jár, lehet ő sem biztos azért teljesen önmagában. 17 évesen azért sok minden alakulóban van.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor