Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / már túl késő?
  

már túl késő?

ora 2017-03-06 11:28:31
Jó napot!
20 éves lány vagyok és az lenne a problémám, hogy félek, hogy félre siklott a szexuális fejlődésem. Valahogy semmi sem úgy működik, mint ahogy kellene. Ezt arra vezetem vissza, hogy korán, 14 éves koromban volt az első "komoly" kapcsolatom, ami 4 évig tartott. És ez idő alatt nem tanultam meg maszturbálni, nem ismertem meg igazán a testemet. Abban a kapcsolatban az orgazmusig sem jutottam el.
A mostani kapcsolatom 2 éve tart és ujjazással tudjuk csak elérni az orgazmust, de azt is nehezen. Aktus közben nagyon erős a kéjes érzés, de sohasem jutok tovább. A csiklóm közben szinte érzéketlen, csak a hüvelyemben érzek jót.
Kb 1 éve sikerült először orgazmusig jutnom a maszturbálástól, de ezt igen későinek tartom, mert azóta sem mennek jól a dolgok.
Nem érzek mindent elsöprő izgalmat, akkor sem, ha fantáziálok, vagy pornót nézek. Nem jutok el a megfelelő izgalmi állapotba. Ha maszturbálok, egy ideig nagyon jó érzés, aztán mintha elvágták volna, érzéketlenné válok. utána már akármit csinálok, nem jutok el az orgazmusig. Félek, hogy a szervezetem megtanulja, hogy nem jutok el addig. Azt sem értem, miért nem jönnek azok a természetes reakciók, ami a felizgulást jelenti.
A párommal mindent megbeszélünk és rendben érzem a kapcsolatunkat, így úgy gondolom az okozza a problémát, hogy annak idején nem tanultam meg a folyamatot és mára nem lett ez az egész magától értetődő. Hiányzik a szex. De a kielégülés elmarad és aggódok is, hogy vajon elkéstem? nem vagyok normális? a kortársaimnak ez mind automatikus, hogy felizgulnak, hogy kielégítik magukat, hogy fantáziálnak és reagál rá a testük. nekem ez nem ilyen egyszerű és nem tudom mit tegyek. semmi sem megy könnyen.

Szakértőnk válasza a már túl késő? kérdésre

Kedves Kérdező! Sosincs túl késő. És persze semmit nem tudsz tenni, mint magaddal szemben is türelmes lenni és próbálkozni, minél több türelmet és törődést kapsz a párodtól, annál könnyebb lesz. Nincs veszve semmi.

Dr. Ujj Zsófia - belgyógyász, hematológus Dr. Ujj Zsófia - belgyógyász, hematológus
Hirdetések