Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / Miért formálnám át a bará...
  

Miért formálnám át a barátomat?

ora 2017-01-18 10:32:07
Tisztelt Doktornő!
2 és fél éve vagyok együtt a barátommal, és vannak dolgok, amik zavarnak benne. Nem amiatt hogy leszáll a rózsaszín köd, mert ezek mindig is jelen voltak hogy pl. ő régebben nem nagyon adott a külsejére..aztán nem rég elkezdett ezzel foglalkozni, és kiderült, hogy egyébként borzalmas az ízlése. Ha valami nem áll jól neki (tényleg borzalmas) és ezt szóvá teszem neki, hogy figyelj, lehet hogy ezt így nem kellene felvenni pl, akkor teljesen megsértődik. :D Mondtam neki, hogy menjünk együtt vásárolni valamikor, akkor jelen vagyok és tudok neki segíteni, mert szeretek ilyen divat témával foglalkozni és az ilyenekben otthon vagyok..de mindig egyedül vásárol. Újonnan elkezdte a haját növeszteni és mindenki mondja neki hogy ez így nagyon rosszul áll, de nem hajlandó fodrászhoz menni. Meg sokszor nagyon lányosan viselkedik, ami azért zavaró. Egy lány/nő azt várja hogy a szerelme lesz A FÉRFI...a párom meg néha teljesen megzavarodik. A kérdésem csak annyi lenne, hogy hogyan tudnék rá hatni hogy felnőttesebben, férfiasabban viselkedjen? Illetve jobb stílusérzékre bírni :D Köszönöm a válaszát!
19/L és 20/F

Szakértőnk válasza a Miért formálnám át a barátomat? kérdésre

Kedves Levélíró! Amikor valaki keresni kezdi a saját stílusát, önmagát, az ő feladata, hogy a visszajelzésekből levonja a következtetéseket. Hagyd, hogy egyedül megvívja ezt a "harcot" önmagával, mert a kéretlen jó tanácsokból valószínűleg konfliktusaitok lesznek, de nem fogsz célt érni. Várd meg, amíg ő kéri a segítségedet. A számodra férfias viselkedését pedig megerősítheted benne azzal, hogy megfogalmazod számára egy adott helyzetben, hogy mennyire jól esett, milyen büszke voltál rá, amikor azt a konkrét dolgot csinálta/mondta, de a kritikával valószínűleg itt sem érnél célt. Ha ezeken kívül jó, működőképes a kapcsolatotok, akkor átvészelitek ezt az időszakot egy kis megértéssel, türelemmel.

Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus
Hirdetések