Miért érez még haragot?

2016.11.18.
Tisztelt Szakértő!
Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy mire véljem a barátom viselkedését. Ő 21éves, kb. 4 évvel ezelőtt az akkori barátnője megcsalta őt. Nemrég kettesben a barátommal sétáltunk, amikor ő elkezdett hirtelen szitkozódni a levegőbe, majd elmondta, hogy látta a volt barátnőjét elsétálni és dühbe gurult. Kérdeztem tőle, nem csak most, régen is amikor megosztotta ezt a megcsalós történetet, hogy miért mérges még rá, miért nem tudta/ tudja elengedni a dolgot(?). Erre azt a választ kaptam, hogy ő elengedte és nem érdekli már.
Igaz, én nem estem át ilyen megcsaláson, de gondolom, hogy vissza szeretne vágni neki, jól a képe alá dörgölni, hogy "nézd meg milyen pasit dobtál el az exedért!". Amikor meglátta, akkor is elég csúnya szavakkal illette.
Valamiért azt gondolom nem csak emiatt, úgy érzem valahol ő még mindig szeretheti ezt a lányt, ha ennyi idő után is haragot érez utána.
Szíves segítsegét előre is köszönöm!
V.

Szakértőnk válasza a Miért érez még haragot? kérdésre

Kedves V.! Nem valószínű, hogy ennyi idő elteltével még szeretné az exbarátnőjét a barátod, de a köztük történtek valószínűleg nem nyertek méltó lezárást (talán hirtelen lett vége), illetve mély sérülést hagyott maga után a megaláztatás élménye a barátodban. Mindenkinek vannak történetek a múltjában, amelyekhez kötődő érzelmekkel együtt kell ezt elfogadni. Javaslom, hogy a jelen kapcsolatotokkal törődj, építsd, most a fontos az, ami köztetek van.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor