Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / srácügy és egyetem
  

srácügy és egyetem

ora 2016-09-17 20:43:22

Szép napot,
tanácsra van szükségem. Az utolsó évemet töltöm a gimiben, és már megvan, hogy mely egyetemekre felvételiznék. Csak hát a sorrenddel vannak gondjaim. Elvben megvan, gyakorlatilag egy hatalmas akadály tornyosul fölém. Tavaly megismertem egy srácot és megszerettem, de ő csak barátként tekint rám. Tudtam, hogy nincs sok esélyem nála, de próbálkoztam "jelezni" és a társaságát keresni. Nehezen, de beletörődtem mostanra, hogy nem érdeklem, már túl vagyok rajta, csak egy kicsit fáj, de megnyugodtam. Tudom, hogy tud az érzéseimről, mert a legjobb barátnőm kiszedte a kukából a neki írt napló-bejegyzésemet (neki volt címezve, de nem mertem volna átadni, ezért kidobtam és egyébként is a naplóm volt) és odaadta neki. De a srác nem reagált, amit nehezen emésztettem meg, jól jött volna, ha legalább a szemembe mondja, hogy nem vagyok az esete. Mindenkinek leesett, hogy mit érzek, csak ő nem vette figyelembe. Na, ez a háttér sztori. A jelen: számomra a tökéletes egyetem Pécsen van, a város, a suli nagyon tetszik. Budapestre nem akarok menni, Szeged nem jön be...Pécs viszont..."tökéletes". Aztán megtudtam (beszélő viszonyvban maradtunk), hogy őt oda vették fel. Van, aki szerint félreérthető lenne, ha odamennék, van, aki pedig azt mondja, tegyek rá, ha oda akarok menni, akkor ne foglalkozzak vele. Nem futnék utána, mert tudom, hogy nem kellek neki, de még ha túl léptem az érzéseimen, az emléke kicsit szúr... és félek, hogy ha újra találkozunk, akkor azt fogja hinni, hogy követtem.Nem tudja, hogy a barátnőm elmondta, mit csinált a bejegyzéssel... hogy tudom, hogy megkapta. Ha szembenéznék a félelmemmel, az talán segítene...de nem tudom. Másnak van talán igaza, nem kéne odamennem? Sokan azt hiszik, ő az oka a választásomnak, de már mielőtt ismertem, akkor is tetszett Pécs, mert hozzám nagyon közel áll a kultúra, és a része akarok lenni, ami ott meg van. Mit kéne tennem Ön szerint?
Bius

Szakértőnk válasza a srácügy és egyetem kérdésre

Kedves Bius! A továbbtanulás helyének megválasztását mindenképpen racionális érveknek kell alátámasztani, hiszen a jövőd múlhat rajta. Nem hiszem, hogy mérvadó érv lenne, hogy mások milyen motivációt tételeznek majd fel a választásod mögött (bár az fontos, hogy neked a választásod a valódi motivációdat tükrözze és ne irányítson "titkon" mégis olyan érv, aminek semmi köze a tanuláshoz).

Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus

- hirdetés -