Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / facebook üzenetek
  

facebook üzenetek

ora 2016-08-14 11:46:43

Tisztelt Doktornő!
Több mint egy éve élek kapcsolatban a barátommal. Mielőtt összejöttünk volt egy elég zavaros időszaka, nagyjából egy év, többször is egyéjszakás kalandba keveredett az exbarátnőjével, illetve más lányokkal is, úgy hogy mindeközben barátnője volt. Ő ezeket elmesélte nekem amikor kezdtük a kapcsolatunkat, hogy tiszta lappal induljunk, és én akkor úgy is éreztem hogy mindezek ellenére maximálisan meg tudok bízni benne. A dolgot nehezíti, hogy azzal az exbarátnőjével akivel viszonya volt egy baráti társaságba tartoznak, így hetente akár többször is találkoznak egy buliban amikor én nem vagyok ott. Emellett feltűnt egy másik lány is, aki a szemem láttára hajtott rá, miközben mellette álltam és fogtam a kezét. Egyszer a mobilján megláttam, hogy ez a lány írogat neki facebookon és kérdőre vontam a barátomat hogy erről nekem miért nem mesélt. Azzal magyarázkodott, hogy az előző barátnője mindenre féltékeny volt ezért nem merte elmondani. Elmagyaráztam neki, hogy ha eltitkolja akkor több okom van gyanakodni mintha elmondaná, de ezeke ellenére továbbra se mindig őszinte velem. Egyszer megtudtam a facebook jelszavát, és nem szépndolog de bejelentkeztem....sok olyan dolgot olvastam, ami fájdalmat okozott nekem, megtudtam hogy miket titkol előlem, de nem mondhattam neki hogy elolvastam, így nem tudtam kérdőre vonni. Azóta is többször bejelentkezek, mert nem tudom megállni, de tudom hogy nem kéne mert eddig is csak problémát okozott, viszont nem tudtam meg semmi olyat ami okoz adna arra hogy elhagyjam őt.
Abban szeretném a segítségét kérni, hogy egyrészt magamat hogyan fogjam vissza, hogy jobban megbízzak benne és ne olvassam el az üzeneteit, másrészt őt hogyan vegyem rá, hogy ne titkolja el ezeket a dolgokat, mert sokkal rosszabbat tesz vele ha nem tudok róla.
Előre is köszönöm a segítségét!

Szakértőnk válasza a facebook üzenetek kérdésre

Kedves Levélíró! Nagyon jól érzed, hogy a titkolózás nem lehet egy kapcsolat alapja, bár mindenkinek joga van a magánszféra megtartásához is, aminek megsértése szintén megrontja a kapcsolatot. Mindenképpen azt javasolnám, hogy próbáld meg elmagyarázni a barátodnak, hogy számodra miért nehéz a bizalom megtartása, próbáljatok közösen olyan "szabályokat" hozni a kapcsolatotokban, ami számodra megnyugtató volna, számára pedig teljesíthető (pl. nem szólsz bele, hogy kivel hova megy, de mondja el előre...stb., bármi lehet, ami mindkettőtöknek megfelel) és ha pár ilyen szabályt betart a kedvedért, bizonyítva, hogy fontos vagy neki, akkor neked sem lesz szükséged arra, hogy ellenőrizgesd őt akár a facebook-on akár máshogy.

Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus
Hirdetések