Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / Szerelmes lettem 18 Évvel...
  

Szerelmes lettem 18 Évvel idősebb férfiba

ora 2016-08-14 00:05:04

16 éves vagyok és szerelmes lettem egy 34 éves férfiba. Ő is viszonozza az érzéseimet. Félek hogy a családom nem fogadná el a nagy korkülönbséget,de boldogok vagyunk együtt. Hogyan mondjam el a szüleimnek? Vagy várjunk míg 18 leszek? A barátom azt mondta tudna várni rám, nem akarja hogy miatta legyen nekem kellemetlen.

Szakértőnk válasza a Szerelmes lettem 18 Évvel idősebb férfiba kérdésre

Kedves Levélíró! Sajnos a nagy korkülönbségnek az egyik veszélye mások elítélése, a másik, hogy az eltérő életritmus, célok és gondolkodás miatt idővel gyakran működésképtelenné válik a kapcsolat (ami ilyenkor megerősítésül szolgál a korábbi ellenzőknek). De mindezek ellenére sem tekinthető jó megoldásnak az, ha titkoljátok a környezettetek előtt a kapcsolatot sem a ti, sem a számotokra fontos személyek szempontjából. Érdemes lehet beszélgetni egy ilyen kapcsolatról a szüleiddel (legalább azzal, amelyikkel könnyebben megértitek egymást), s így kiderülhet, hogy ők mitől féltenének egy ilyen helyzetben, vagy mi tenne elfogadhatóbbá számukra egy ilyen kapcsolatot. Ha nem vállaljátok fel idővel az érzelmeiteket, az egy ideig izgalmassá teheti a kapcsolatot, de később a hazugságok meg is mérgezhetik azt.

Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus
Hirdetések