Mit tegyek?

2016.08.07.
Kedves Doktornő és nézelődő emberek!
A jelenlegi barátommal 4 év barátság után léptünk ki a friend zone-ból. Úgy döntöttünk megpróbáljuk együtt mint egy szerelmes pár.
3 hónapja vagyunk együtt, azonban úgy érzem h néha elbizonytalanodom és ezt a szüleim is észre vették már.
A bizonytalanságom oka pedig az ex-es mondatok. Amikor a szüleim és a barátom között zajlott egy beszélgetés amiben én csak aktív megfigyelő voltam A barátom mondandójában 12 szer számoltam meg az ex szót v az ex-el kapcsolatos történeteket. Nagyon nehéz múltja volt amit nehéz neki elengedni, és igen én egy új dolog vagyok neki mint akár csak ő nekem. De azt érzem hogy amíg nem ereszti el a múltját vagy legalább is zárja le addíg nekünk nincsen jövőnk.
Ezt már egyszer átrágtam vele és akkor javult a helyzet, azonban most újra itt van ez a gond. Nekem ez fáj és belül bánt.
Mit tegyek ? Félek h annyira fel fog idegesíteni h veszekedés lesz belőle és nem akarom őt bántani, de így meg megőrülök az ex..az exapós az exemnek a valakije... baah
Kérem segítsenek :)

Szakértőnk válasza a Mit tegyek? kérdésre

Kedves Levélíró! A hasonló problémákra, ahogy próbáltátok is, az őszinte beszélgetés a megoldás. A féltékenység és veszekedés helyett, érdemes volna végiggondolnod, hogy számodra pontosan mi is a feszültségkeltő a témában, miért (pl. önmagadat a volt barátnőhöz méred...stb.) és ezt próbáld megértetni a pároddal. Kérd meg, hogy magyarázza el, hogy számára miért volt és most is miért fontos a volt párja. Ha a kapcsolatotok egyébként jól működik, akkor idővel ez a konfliktus fel tud oldódni, ha megértitek egymás érzéseit.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor