Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / Sikerülni fog beilleszked...
  

Sikerülni fog beilleszkedni az új osztályba?

ora 2016-07-22 04:01:07
Tiszteletem!
Nyolcadikos leszek de én nem bírom ezt az osztályt mivel folyton megalázznak,kicsúfolnak és kiközösítenek.Emlékszem arra amikor ötödik osztályban központi diák voltam azaz mindenki kedvelt és lógott velem addig amíg a nyári szünet alatt egy szintén kedvelt diákal(aki az osztálytársam)csúnyán összevesztem mivel kihasznált és folyton kibeszélt engem.A nyári szünet után már nem volt semmi sem a régi nem lógtak velem már többet,nem szóltak hozzá, többet és viccet csináltak belőlem és ez mai napig így van.Ezt két évig viseltem de most már betelt a pohár,nem bírom! Iskolát szeretnék váltani a Vajda Péter sportiskolába akarok jelentkezni azaz újra kezdeni mindent és ott akarok új barátokat szerezni meg újra népszerű lenni mint régen.
...

Szakértőnk válasza a Sikerülni fog beilleszkedni az új osztályba? kérdésre

Kedves Levélíró! 8. osztályban elég nehéz iskolát váltani a továbbtanulás miatt: az eltérő követelményekhez és az új közösséghez való alkalmazkodás akár ronthatja is a tanulmányi eredményedet egy időre, és ez a felvételiknél pont rossz időben csapódna le. Ennek a kockázatnak az ismeretében természetesen a jobb közérzeted elő is segítheti a tanulmányaidat. Fontos azt is figyelembe venned, hogy egy összeszokott közösségbe való beilleszkedés mindig nehezebb, mint amikor egy 9. osztályban mindenkinek új a helyzet, bár a te hozzáállásod és viselkedésed is megkönnyítheti (bár meg is nehezítheti) az új kapcsolatok kialakítását. Mindenképpen meg kell beszélned a szüleiddel, hogy mi az amiben tudnak támogatni téged.

Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus
Hirdetések