Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / Megmenthető még?
  

Megmenthető még?

ora 2016-07-18 16:51:20
Kedves Doktornő!
19 éves lány vagyok, és problémáim akadtak a párkapcsolatomba de sajnos egedül már nem tudok rá megoldást találni. Több mint 4 hónapja vagyok együtt jelenlegi párommal, tökéletes volt minden, óriási rózsaszín köd alig vártuk hogy végre egymással lehessünk. Most pedig minden megváltozott, 3 hete csak veszekszünk a semmin, és rendszeresen meg is bántjuk egymást a meggondolatlan mondatainkkal aminek utána sértődés a vége. A minap elhagyta a számat egy olyan mondat egy veszekedés során hogy gondolkodjon el van e értelme annak, hogy velem van.. Azóta ő ezen kattog, próbáltuk megbeszélni de ő csak azt hajtja, hogy ez neki mennyire rosszul esik, és hogy ő ezt nem tudta volna sose kimondani. Tegnap órákon keresztül erről beszélgettünk, hogy mi legyen, ő úgy jött el otthonról, hogy szakít velem de nem tudta megtenni mert szeret, viszont abban nem biztos, hogy szerelmes e mert 3 napja úgy kommunikáltunk egymással mint két idegen. A párom azt mondta, hogy ő ad ennek az egésznek egy esélyt próbáljuk meg rendbe hozni legyen minden olyan mint az elején. Nem tudom mit tegyek, tudom én rontottam el én veszekedtem minden apró hülyeségen, én voltam az aki minden ötletét negatívan kezelte, aki nem akart semerre kimozdulni, akinek sose volt jó semmi. Utólag belátom, hogy hibáztam, és elmondtam neki is hogy változtatok ezen a dolgon csak nem akarom elveszíteni. Mit tegyek? Tudnál nekem szolgálni valami használható ötletekkel amikkel fellobbanthatjunk újra a lángot? Nem akarom elveszíteni, mert nagyon szeretem és ő is szeret engem.
Köszönöm.

Szakértőnk válasza a Megmenthető még? kérdésre

Kedves Levélíró! A kapcsolatokban mindig vannak hullámvölgyek. De ha képes mind a két fél meglátni a háttrében álló problémát (miért is nem volt jó neked semmi, miért kötekedtél a pároddal állandóan) és tud változni mind a két fél, akkor fejlődhet a kapcsolat. Ha azonban ismétlődően újra visszatér ugyanaz a gond, nincs változás, akkor érdemes lehet elgondolkodni azon, hogy mi az oka annak, hogy valamelyik vagy mindkét fél nem változik. A hétköznapi kedvességek (egy masszírozás vagy a buszmegállóban rá várakozás, mikor megérkezik...stb.) feldobhatják a hangulatot. Emellett a folytatást tekintve hozhattok új "szabályokat" a kapcsolatotokban: minden héten más dönti el a programot felváltva, levélben leírjátok egymásnak hetente egyszer, hogy mi esett jól a másik viselkedésében...stb.

Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus
Hirdetések