Miért álmodok ilyeneket?

2016.07.14.
.Az utóbbi hetekben elég furcsákat, morbid dolgokat álmodok. Igyekszem részletezni.
Az elsőben (amire emlékszem), meg kellett ölnöm a családomat először, hogy ÉN megölhessem magamat. Úgy végződött, hogy lefejeztem őket. (Tudom, hogy hülyén hangzik)
A másodikban egy olyan akasztós kötélnél találom magamat, alattam egy székkel, majd felébredek
Aztán jött a harmadik tegnapelőtt éjjel. Lelőttem valakit, majd másnap a suliban mindenki elkerült, gúnyt űzött belőlem. Itt is felmerült az öngyilkosság. Én pedig sírtam a Mamának, hogy ébresszen fel, nem akarok börtönbe menni, ez biztosan csak egy álom. Tudtam, hogy álmodok, de csak nem ébredtem fel.
Volt még egy. Egy ismerősömnél laktam (nem tudom ki az). Valami szellem volt a lakásában, aki nem engedte, hogy embereket beengedjünk a házba,ha éjjel a szellem (akit nem láttunk) észrevett, akkor villanyok kapcsolódtak. Nem féltem, de gyakran bujdosnunk kellett.
Ha valamit is jelent, volt már korábban egy öngyilkossági kísérletem.
14/L, a válaszokat előre is köszönöm :)

Szakértőnk válasza a Miért álmodok ilyeneket? kérdésre

Kedves Levélíró! A hasonló álmok hátterében sok minden állhat: aktuális lelki állapot is, a korábbi öngyilkossági késztetésed feldolgozása is, de mondjuk egy nagyobb hatású vagy túl sok krimi/horror film is. Ha a hangulatod nyomott,ingerlékeny vagy, érdektelen, esetleg öngyilkossági gondolataid vannak ébrenléti állapotban is, akkor feltétlenül kérj segítséget (szüleid keressenek pszichológust számodra). Ezt akkor is megteheted, ha ezek az álmok nyomasztanak túlságosan, ha romlik az alvásminőséged (nem érzed magad kipihentnek ismétlődően), mert egy pszichológus segíthet feltárni, hogy mi okozza a rossz álmokat.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor