Teljesen idegbeteg vagyok...

2016.06.01.
Tisztelt Pchihológusnő!
Én egy 13 éves fiú vagyok. A gondom pedig az lenne,hogy folyton idegeskedek: néha van okom rá, néha meg csak a semmin idegesítem magam. Az osztálytársaim „idegbeteg állatnak“ hívnak.
Apával és Anyával is beszéltünk erről. Ők midíg próbálnak lenyugtatni, megsimiznek, mint egy 5 évest stb.
Volt olyan eset is amikor annyira fölidegesítettek az osztálytársaim, hogy elkezdett vérezni az orrom. (Ők ezt direkt csinálják, mert látják rajtam, hogy könnyen fel lehet idegesíteni, és ez tetszik nekik...)
A tanárok be akartak utalni Pchihológushoz, de ezen is idegeslettem és NEM-mel válaszoltam (ezt mostanra megbántam).
Tud nekem ebben segíteni? Vagy ténylegesen el kéne menni Pchihológushoz?
Válaszát köszönöm!

Szakértőnk válasza a Teljesen idegbeteg vagyok... kérdésre

Kedves Levélíró! Nem mindenkinek egyforma a tűréshatára és az impulzivitása, ami azt jelenti, hogy van aki hamarabb, van aki szinte soha nem jön ki a sodrából. Mindkét végletnek megvan az előnye és a hátránya is (aki hamar reagál, könnyebben vezeti le a feszültséget, de könnyebben is kerül "bajba", míg akinek erősebb az önkontrollja, az erősebb szorongást élhet meg pl.) Ha magát az embert vagy a környezetét zavarja valakinek a reakciómódja, akkor jó megoldás lehet pszichológushoz fordulni, aki segíthet kialakítani egy olyan viselkedésmintát, olyan önkontrollt, ami ideális lehet. Vannak ugyanis technikák, melyek segíthetnek a hétköznapokban az indulataink kezelésében és ezek elsajátíthatóak. (Pszichológushoz ugyanis nem csupán akkor érdemes fordulni, ha úgymond diagnosztizálható problémája van valakinek, hanem ha segítségre van szüksége egy élethelyzetben.)

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor