Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / Szerelem és osztály
  

Szerelem és osztály

ora 2016-04-28 16:11:13
Kedves Szakértő!
Nekem két (számomra) eléggé fontos problémám van. Az elsővel, a kellemesebbel kezdeném: naaaaaagyon (tényleg) szerelmes vagyok egy olyan fiú osztálytársamba, aki szörnyen, hát, hogy is mondjam... antiszociális. Van 2 nagyon jó haverja, azokkal elvan, szünetekben vagy telefonon játszanak és nézik egymást, vagy wc-re mennek. Nagyon nem áll szóba senkivel és én közelebb szeretnék kerülni hozzá, de nem tudom hogy adjam a tudtára, ha egyszerűen képtelenség beszélni vele. Én természetesen egyébként a társaság közepe vagyok, nagyon sokat tudok beszélni és mindenkit megnevettetek. Egyébként ha véletlen olyan szituációba kerülünk, hogy beszélgetnünk kell, akkor nagyon jól megértjük egymást, eléggé egy rugóra jár az agyunk, pl tesin szoktunk játszani 4 pár után szétváló fogót, ahol ugye meg kell fogni annak a kezét, aki megfogott téged és úgy kapdosni tovább a delikvenseket. Egyszer ő fogott meg és akkor is tökre jó páros voltunk, olyan jól éreztem magam mellette, mert ő nagyon magas, én alacsony vagyok és stb... tehát az lenne a problémám, hogy hogyan tudnék egy kicsit többet beszélgetni vele, nem az a célom egyből, hogy házasodjunk össze.
A másik; van egy másik fiú osztálytársam, aki ilyen nagy helyi arc, iszonyatosan beképzelt és okoskodó. Szereti megalázni az embereket és én is a célpontjai között vagyok. Folyamatosan beszólogat, ma is már annyira az agyamra ment az idióta beszólásaival, hogy elsírtam magam. Szerencsére nem látta senki. Lehet, hogy nagyszájú lány vagyok, de neki még én sem merek visszaszólni, mert mögötte állnak az osztály még nagyobb "arcai". Természetesen, ha kell neki valami, órai munka, házi, akkor még éjszaka is hajlandó vagyok elküldeni neki, ő pedig kihasználja ezt... :( ez nagyon rosszul esik, mert általánosban senki nem volt velem ilyen. Mit tudnék a folyamatos ostromlásaival kezdeni?
Várja a válaszát:
Molly :)

Szakértőnk válasza a Szerelem és osztály kérdésre

Kedves Molly! Ha a kiszemelt fiúval hasonló a gondolkodásotok, akkor szerencsés a helyzet,bár egy ismerkedési fázisban előfordul, hogy ha ennyire eltérő a a viselkedési módotok (te a társaság közepe, ő meg szívesen hallgat nagyokat a barátaival), akkor ez elrettentő lehet annak ellenére, hogy az ellentétek vonzódása elég gyakori. Talán érdemes volna a közös érdeklődési körötökre alapozva elősegíteni a közösen eltöltött idő növekedését nagyon odafigyelve az ő reakcióira, kicsit alkalmazkodva az ő temperamentumához. Ellenséges osztálytárs esetén az egyik hatékony leszerelési mód, ha nem veszel tudomást róla, mert akkor nem lesz érdekes cukkolni téged. Másrészt le kell fektetni a határokat: ne engedd, hogy kihasználjon (megmondhatod neki nyíltan is, hogy szívesen segítesz a tanulásban bárkinek, akivel jó a viszonyod, de ne kérjen szívességet valaki, akinek a célja, hogy megbántson).A határozottság segít kilépni az "áldozat" szerepből, ami megszünteti az ő agresszív, uralkodó szerepét.

Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus
Hirdetések