Bizonytalanság

2016.04.06.
Tisztelt doktor nő!
Először is szeretném csatolni a múltkori levelemet: http://www.kamaszpanasz.hu/szakerto/lelki_problemak/19391
Ebben az áll, hogy el kell gondolkoznom, vajon mi is okozza a bizonytalanságot, mi miatt félek az egyetemi élettől. Nos, elgondolkodtam rajta. Az a helyzet, hogy amikor elkezdek beszélgetni egy fiúval, túl barátságossá válok vele, és bár nem akarok tőle semmit, lehet, hogy nem tartok elég távolságot. Lehet, kissé kacérkodok is, meg lázba jövök: várom, mit ír, másnap ismét várom a beszélgetést stb. Ez nem jó, hogyan lehet ezen változtatni? Arra gondoltam, esetleg az lehetne megoldás, hogy minden válaszom vagy kérdésem előtt elgondolkodom: a barátom örülne, ha látná, hogy ezt írom neki? jól esne neki? ez helyes?
Én ennyire jutottam. Ha esetleg van más megoldás is erre, kérem, ossza meg velem. :)
Ja és még valami: két ember az ismerőseim közül dicsekedett, hogy milyen boldog. Mindkettőnek épp most lett friss kapcsolata, aztán ugye az úgy van, hogy olyankor az ember be van zsongva, tisztán happy stb. De én nagyon ritkán érzem magam boldognak. Én melankolikus temperamentumtípusú vagyok, ez biztosan közrejátszik. És még az, hogy most nagy nyomás nehezedik rám, sokat kell tanulni az érettségi, felvételi miatt. Na és én a barátommal már 4 éve együtt vagyok, nálunk nincs ilyen bezsongás... És egy kicsit hiányzik ez nekem. Mert jó, amikor hétvégén nyugi van egy kicsit, és együtt lehetünk, akkor jól érzem magam, de nincs ez a lelkesedés: vajon írt-e? mit írt? mire gondol? mit érez? stb. Egy kicsit hiányzik ez nekem. :)

Szakértőnk válasza a Bizonytalanság kérdésre

Kedves Levélíró! Jó stratégia a másik nézőpontját figyelembe venni, illetve mérlegelni, hogy te mit éreznél fordított helyzetben.Jelentősen csökkentheted így a konfliktus lehetőségét köztetek, fokozódik a viselkedés-kontrollod. Azonban emellett még mindig kérdés az, hogy számodra miért ennyire fontos mások érdeklődése, figyelme, vonzalma, miért van szükséged arra, hogy ezeket ne csak a párodtól kapd meg.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor