Mi van velem?

2016.02.21.
Jó napot kívánok!
Több gondom is lenne.
Az első: meglepetés bulit szerveztek nekem szülinapomra, de kiderült..mondjuk én nem is bánom, mert ha tényleg meglepnek én ott nagyon kiborulok, ugyanis utálom az ilyeneket. Megbeszéltük, hogy attól még megtartjuk, de nekem kb semmi kedvem nincsen elmenni. A saját bulimra.
A másik: a barátom hétvégére magához akarja hívni néhány barátját, úgy hogy ott vagyok én is, én meg nem akarom mert féltékeny vagyok rájuk. Vagy ha elmegyünk valahova és vannak ott olyan lányok is akikkel jóba van, le tudnám tépni a csaj fejét. Pedig a legjobb barátaim nekem is fiúk..mindig jobban kijöttem velük, ennek ellenére rendkívül féltékeny vagyok. És erre a hétvégére főleg fiúk jönnének, csak én meg úgy érzem nagyjából, hogy akkor ennyivel is kevesebbet leszünk kettesben. Probléma lehet gondolom hogy nem tudunk valami sok időt együtt tölteni, de nem tudom..antiszociális lettem? :D
Előre is köszönöm a válaszát!
18/L

Szakértőnk válasza a Mi van velem? kérdésre

Kedves Levélíró! Előfordulnak olyan időszakok az életben, amikor kevésbé nyitott az ember a szociális kapcsolataira. Ilyenkor azért érdemes tudatosan odafigyelni, hogy ne romolhassanak meg a kapcsolatok: tehát érdemes részt venni társasági eseményeken. Emellett végig kell gondolni, hogy mi okozhatta az (időleges) bezárkózást és megoldani a problémát. Sem a fenti probléma, sem a párkapcsolati nehézségek nem valószínű, hogy szociális problémákat jeleznének. Inkább lehet valami bizonytalanságról szó a részedről, főleg a párkapcsolatodban. Ennek tisztázásához minél több nyílt beszélgetésre lehet szükség köztetek és arra, hogy közösen találjatok megoldást a hasonló helyzetekre, ami mindkettőtöknek kielégítő. (pl. mit várnál el azért, hogy ne érezd magad a baráti társaságban rosszul)

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor