Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / Barát zóna....?
  

Barát zóna....?

ora 2016-01-29 07:20:44
Kedves Doktornő!
Van egy fiú akibe több mint fél éve teljesen bele vagyok zugva. Az elején én is tetszettem neki de aztán "fontosabb lettem, hogy egy kapcsolat tönkre tegye". A történethez hozzá tartozik, hogy Ő is nagyon fontos személy számomra (az egyetlen akiben megbízom és tényleg mindig mellettem áll ) de én hiszek abban hogy van olyan kapcsolat ami nem megy tönkre és nem törli ezt el örökre. Most olyan helyzetbe kerültem, hogy amíg mellettem van minden nap egy kicsit megszakad a szívem ahogy hallgatom a történeteit, ahogy ölelgetet puszilgat de csak barátilag. És tudom, hogy a legjobb az lenne ha megszakítanám vele a kapcsolatot, hogy túl tudjak lépni rajta de nem megy. Már próbáltam és képtelen vagyok, szükségem van rá, vele tudom megosztani az örömöm Ő vigasztal tényleg az egyetlen ember akiben megbízhatok... Úgy érzem akár vele maradok akár eltávolodunk az engem teljesen tönkre tesz. Nem tudom mit csináljak. Hogy oldjam ezt meg?
Válaszát Előre is köszönöm
Đ

Szakértőnk válasza a Barát zóna....? kérdésre

Kedves Levélíró! Ebben az esetben a kapcsolat teljes megszakítása valószínűleg több veszteséggel járna, mint amennyi hátránya lehet annak, hogy jelenleg nem viszonzottak az érzéseid. Ha valóban őszinték tudtok lenni egymással, akkor érdemes volna megbeszélni a helyzetet. Ha kölcsönösek az érzések és mégis fél attól, hogy ha esetleg a párkapcsolatotok nem válik be, elveszítitek egymást, akkor meg lehet előre beszélni az erre vonatkozó elvárásaitokat. Ha pedig ez csupán "kifogás" volt, mert barátként tekint rád, akkor a jelenlegi kapcsolatotok szabályait kell újratárgyalni: lehet nem ideális, hogy fizikailag túl közel engeditek a másikat (ölelések...stb.). Talán ha ezeket korlátozzátok, kevésbé lenne zavaró számodra az együtt töltött idő.Emellett valószínűleg érdemes volna nyitnod új kapcsolatok felé (nem feltétlenül párkapcsolatra, csupán új embereket megismerni)

Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus
Hirdetések