Beleszerettem egy osztálytársamba

2016.01.10.
Kedves szakértő.
15 éves vagyok még nem volt barátnőm sose. Több lány volt aki bejött avagy neki jöttem be de nem sikerült sose. Most viszont egy osztálytársamba beleszerettem. Ha a közelében vagyok nem jut eszembe semmi, leblokkolok, nem találok közös témát és poénkodni se tudok. Van egy baráti társaság is ahol ő is benne van meg én is.. Ott se tudok mit kezdeni a helyzettel. Mivel tapasztalatlan is vagyok a csajozás terén ezért szeretnék tapasztalatot szerezni úgy hogy ne süljek be. Olvasom ezt az oldalt is de valahogy nem sikerül... Akibe beleszerettem egy nagyon szép lány, majdnem egy helyen lakunk. Néha úgy látom mintha bejönnék neki néha nem.. Nemtudok mit csinálni a helyzettel. Félek attól hogy mit fog mondani és mindig ezvolt...

Szakértőnk válasza a Beleszerettem egy osztálytársamba kérdésre

Kedves Levélíró!

Talán segíthetne, ha négyszemközt tudnál beszélgetni az említett lánnyal. Megpróbálhatod pl. hazakísérni egy baráti körös találkozó után (mert te is pont akkor akartál hazaindulni:), vagy megkérheted, hogy nem menne-e át hozzátok egyik délután hogy segytsen felkészülni az egyik dolgozatra. Ha megszűnik az feszültség, hogy mások is láthatják, hogyan viselkedsz egy lánnyal, akkor lehet, hogy oldottabban tudsz majd viselkedni. Érdemes lehet előre átgondolnod, hogy milyen témákról tudnátok beszélgetni (pl. mindkettőtök által nézett sorozat, játszott játék, tanárok...stb.)

Sajnos a "besülés" kockázata mindig benne van a kezdeményezésekben, de idővel egyre tapasztaltabb és ügyesebb, könnyedebb leszel. A kudarcokból a tanúságot kell levonni és nem szabad szorongani tőlük, hanem azok alapján változtatni a következő alkalommal.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor