Lelki terror

2015.12.29.
Jó napot!
Azzal a panasszal jönnék, hogy van egy férfi. (Én 16 éves vagyok/ Lány)
És már két éve ismerem. Személyesen még csak egyszer volt alkalmunk találkozni. Facebookon, beszélgettünk többnyire,
Eleinte kedves volt, megértő. Annak mutatta magát. Majd idővel eltűnt az életemből. Később ismét feltűnt, azzal a szavával, hogy Ő szerelmes belém. A nyár azzal telt, hogy beszélgettünk. Közben folyton szerelmet vallt.
(Azt tudni illik, hogy nekem volt egy kapcsolatom. És a nyár minket szét választott azzal a fiúval. És én egész nyáron vártam a fiúra. Apám miatt kellett szét mennünk.)
A férfi folyton írta hogy szeret, verseket írt nekem. Nem tudta hogy szeretek valami mást. Nem mertem neki elmondani. A férfi drogozott. Durván. Erőszakos volt. Mindig mondtam neki hogy én testvér ként nézek rá, és semmi komoly sem lesz közöttünk. Kapcsolat terén. Sosem értette meg. Féltem őt letiltani Facebookon. Megkeres? Netán, elküld bárkinek valamit amivel tönkre teheti az életem? Talán tesz valamit ellenem? Bármit kinéztem belőle.
Féltem tőle. Még 100 km távolságból is. Anyáméknak nem szóltam, hogy már szinte zaklat.
A szerelmi dolgaival irántam...
Találkoztam a férfival egyszer. Sétáltunk, beszélgettünk. (Megakartam neki mondani személyesen is hogy nem akarok tőle semmit sem) Amikor elbúcsúztunk meg akart csókolni. Én ellöktem magamtól.
Amikor haza ért este már fogadott jó pár levél facebookon.
Trágár szavakkal elhordott bennük. Ez így ment. beképzelt magának dolgokat. Hogy én szórakozok vele. Hogy én szeretem Őt, de nem vallom be magamnak. Ilyesmiket írt. Hiszen én szerettem a barátomat, akivel szét mentünk.
Egyszer még egy képet is küldött amin televolt vágásokkal a keze. Miattam. azt mondta.
Féltem minden percben ha rám írt. Féltem le tiltani. Féltem beszélni róla másnak.
Jött az iskola. kevesebbet tudtam vele komunikálni. Az iskola elvette a figyelmemet róla. Majd jöttek azok az üzenetek, hogy én nem foglalkozok vele, hogy én nem vagyok képes rá irni, szánalmas vagyok. Stb. Megint trágár szavakkal illetett.
Későb kaptam tőle egy üzenetet. és 6 hónapra abba maradtak ezek a dolgok. Megkönnyebbültem. Nemrég ujra írt. Félek szorongok. Amint meglátom a nevét, egyből elkezdek remegni. Nem kapok levegőt és bepánikolok. Félek hogy tesz valamit. Hogy valahogyan eléri hogy szétmenjek a párommal (mert ujra összejöttünk).
Sok dologba benne volt már az a férfi, és nem tudom mit tegyek. Kitől kérhetnék segítséget. A szüleimnek elmondani sem merem, hogy egy ilyen férfi "zaklat".
Igen, eleinte kedves megértő, és barátságos volt. Elnéztem neki a rossz tulajdonságait. de késsőbb komolyabbá vált. És most rettegek tőle. Kérem ha tudnak, adnának valami tanácsot?

Szakértőnk válasza a Lelki terror kérdésre

Kedves Levélíró!

Javaslom, hogy mindenképpen oszd meg a problémádat mind a szüleiddel, mind a barátoddal, mert csak így tudnak segíteni és megvédeni, ha kell, és emellett meg kellene szakítanod a kapcsolatot az interneten ezzel a férfival. Bármivel is zsarolna, az az ő döntése (nem vagy felelős érte!), ha pedig nem fogadja el a távolságtartást, akkor zaklatásként be kell jelentenetek a rendőrségnek. Ez a saját érdeked! És másokat is megvédhetsz ezáltal, hogy hasonló helyzetbe kerülhessenek. Nem a te hibád ennek a helyzetnek a kialakulása, a felelős az, aki kihasználja mások érzékenységét, naivitását! Nem kell, hogy bűntudatod legyen! (Ha a szüleid le is szidnak majd, akkor is csak védeni szeretnének,és ez nem nagy ár a biztonságodért cserébe.)

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor