Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / Miért bíznak bennem?
  

Miért bíznak bennem?

ora 2015-12-02 16:03:58
Igazából ennek örülni szoktak az emberek, bennem mégis furcsa érzéseket kelt a dolog.
Mindig pörgök és mosolygok. E tanév kezdetekor vettem észre, hogy egyre több, számomra még mondhatni idegen ember olyan problémáit, titkait, vágyait meséli el nekem, amelyekről nem beszél senkinek.
A hetedik ilyen alkalommal egy fiú a története közepén kiáltott fel, hogy "Basszus, ezt miért mondom el neked?! Visszaélhetsz vele!", és folytatta a történetet. Ekkor kezdtem el gondolkodni mindezen.
A kisugárzásom, a testbeszédem az, ami bizalmat kelt? Az, hogy jó hallgatóság vagyok? Számít az, ha végig szemkontaktust tartok a beszélővel?
A titkokat megtartom. Mindig fontosabbnak tartottam mások problémáit, és szeretek is segíteni, ha tudok. Mégsem érzem magam jó embernek. Normális az, ha mindez zavar engem?

Szakértőnk válasza a Miért bíznak bennem? kérdésre

Kedves Levélíró!

Talán az lehet a probléma, hogy téged megterhelnek lelkileg ezek a titkok, élettörtténetek. Az jó és sok területen kamatoztatható tulajdonság, hogy bizalmat ébresztesz az emberekben, jó kommunikatív készséggel rendelkezel, esetleg jó problémamegoldóként még segítséget is jelethetsz számukra. Viszont érdemes lehet határt szabni a folyamatnak, hogy ne váljon "lelki kihasználássá", illetve te ne éld meg annak (mindenkienk más a türéshatára).Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus
Hirdetések