Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / terápiás szerelem
  

terápiás szerelem

ora 2015-11-21 12:55:52
Kedves Kamaszpanasz!
Gyerekként kezdtem el járni terápiára egy gyerekpszichiáterhez, akit nagyon szerettem. Két évig dolgoztunk együtt, aztán ő elköltözött.
Én viszont nagyon haragudtam rá, amiért itt hagyott. Három éve váltak el útjaink, és én meg mindig szerelmes vagyok belé. Ez már nem kamaszkori rajongás, nagykorú vagyok már, és valahogy sehogyan sem akar apadni az iránta való érzésem.
Sok mindent vészeltünk át ketten, és szüleimmel sok vita volt miatta, mert kiderült, hogy átlépte a terápiás kereteket, de mindezt nem rosszakarattal tette, hanem mert segíteni akart nekem, és nagyon nehezen adtam a bizalmam.
Elismerte persze, hogy amikor megismert engem, még nagyon tapasztalatlan volt, rezidens orvosként dolgozott a gyerekkórházban, ahova én is bekerültem. Mindig próbált hozzám igazodni, az én igényeimhez. Soha nem éltem meg senkivel annyi intimitást, mint vele. Bármiről mesélhettem neki, a legnehezebb titkaimról is, ő nem vetett meg, nem szidott le. Mindig empatikus és segítőkész volt.
Néha írunk egymásnak levelet, de legutóbb meg kellett írnom neki, hogy haragszom rá, amiért nem tartotta be az ígéretét, és nem csináltuk végig a terápiát. Mivel nem válaszolt a levelemre, felhívtam, és megkérdezte, tudnánk-e találkozni.
A helyzet az, hogy én is külföldön élek, ő is egy másik országba költözött, de karácsonykor mindketten otthon leszünk Magyarországon, és nem tudom, mit kellene tegyek. Nagyon hiányzik nekem, imádom a levendula illatát, a szép göndör haját, a meleg, barna szemeit, a kellemes hangját... De félek a találkozástól. Félek, hogy felkavar, hogy megint azt fogom érezni, hogy a találkozás után újra elveszítem őt, de ha nem találkoznék vele, mardosna a lelkiismeret, hogy találkozhattam volna vele, ott lett volna a lehetőség, de én elszalasztottam.
Kérem, segítsetek, hogy mit tehetnék. El vagyok keseredve, nem tudom, mi lenne a helyes döntés.
Köszönöm.

Szakértőnk válasza a terápiás szerelem kérdésre

Kedves Levélíró!

A terapeutád felé irányuló érzések alapja a terápiás helyzet adta intimitás eredménye feltehetően. Természetes a haragod is és jó, hogy ki tudtad fejezni a terapeutád felé. Azonban pontosan a kapcsolatotok jellege miatt azt javasolnám, hogy ha találkoztok is, az ne  "baráti" találkozás legyen ,hanem "hivatalos".Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus
Hirdetések