Iskolai szexuális zaklatás.

2015.11.17.
Tisztelt Doktornő!
A kérdésem az volna, hogy mi meríti ki az iskolai szexuális zaklatás fogalmát? Ha egy fiatal tanár rendszeresen találkozik egy végzős diákjával és intim kapcsolat alakul ki az már igen? Vagy ha egy tanár és a jóval fiatalabb diákja egy táborban igen keményen berúgnak együtt, és emiatt le is fekszenek? Esetleg ez később is megismétlődik? Ez csak az alá-fölérendeltségi viszony miatt van így? Vagy lehet őszinte a vonzalom? Tudnának esetleg ajánlani valakit akivel ezzel hosszabban is beszélgethetek? (engem nem érint személyesen)
Köszönöm.

Szakértőnk válasza a Iskolai szexuális zaklatás. kérdésre

Kedves Levélíró!

Zaklatásnak azt nevezzük, amikor visszaélés történik valakivel szemben.

12 év alatti személlyel egy 18 év feletti létesít szexuális kapcsolatot 5-10 év szabadságvesztéssel büntetendő

Szexuális erőszaknak minősül

12-14 év közti - 18 év feletti 1-5 év szabadságvesztés Szexuális visszaélésnek minősül, régi nevén megrontásnak.
14-18 év közti személlyel egy 18 év feletti személy létesít szexuális kapcsolatot Nem büntethető ♥ Kivéve, ha a 18 év feletti visszaél hatalmával vagy befolyásával. Így ugyanis már szexuális visszaélésnek számítana, amit 1-5 év szabadságvesztéssel fenyegetnek.

Ez utóbbi, ami a leírtakra vonatkozik. Bár elképzelhető volna az őszinte vonzalom, mint bármely felnőtt és tinédzser között, de tanár-diák viszonyban ez nem elfogadható semmilyen formában a hierarchikus viszony miatt.

Javaslom az iskola gyermekvédelmi felelősét felkreseni vagy családsegítő szolgálatnál egy szakembert, de bármelyik pszichológus is segíthet a történtek átbeszélésében, illetve szükség esetén a megfelelő segítség igénybevételében.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor