Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / Kedves Szakértő!
  

Kedves Szakértő!

ora 2015-10-22 22:46:56

Tudom, eléggé sokan feltehették már ezt a kérdést, és biztos vagyok abban is, hogy nem én vagyok sem az első, se az utolsó, aki ilyesmi dolog miatt bizonytalankodik. Nos, a problémám az lenne, hogy fogalmam sincs, hogy mit érzek. Van egy lány, - jómagam is lány vagyok - akivel már kb. már másfél éve ismerjük egymást, és kétszer már találkoztunk is, ezen kívül pedig Facebookon tartjuk a kapcsolatot. Nos, ez a lány nekem az utóbbi időbe azt hiszem, hogy bejön. Azért állítom, hogy azt hiszem, mert fogalmam sincs, hogy mi az igazság. Úgy érzem, hogy vonzódok hozzá, azt viszont nem tudom, hogy miért. De már elképzeltem, hogy átölelem, esetleg megcsókolom.. és vágyok arra, hogy velem törődjön, csak vele. Gyakran leszek féltékeny, ha valaki olyanról mesél, akivel nagyon jól érzi magát.. magamon sem tudok kiigazodni. 16 éves vagyok, lány, viszont fiús vagyok, ő pedig fiúnak érzi magát.. Velem egyszer már előfordult ez a nemek kérdése dolog, de akkor semmiféle vonzást nem éreztem, és nem is tudtam elképzelni.. Azt viszont tudom, hogy a férfiak még mindig érdekelnek, és ez nem változott, és valószínűleg - még - csak ő az egyedüli, aki iránt így érzek.. Szerelmes sem voltam még úgy, így nincs mihez viszonyítanom. Viszont elmondhatom, hogy ez valami új.
A kérdésem tehát az lenne, hogy fenn állhat-e az, hogy én biszex lennék? Esetleg, hogy tényleg ez-e az a bizonyos szerelem? Vagy inkább van-e esély rá. Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszát.
Kriszti (16/L)

Szakértőnk válasza a Kedves Szakértő! kérdésre

Kedves Kriszti!

A serdülőkor során gyakran jelennek meg erős érzemek a barátok között is, amibe a - néha túl - erős kötődés a fétékenység is belefér. Emellett gyakran fordulnak elő homoerotikus  fantáziák, álmok is a szexuális fejlődés alatt. Tehát ezek önmagukban nem feltétlenól mutatnak a homo- vagy biszexualitás irányában. Ha csupán ez a lány az egyedüli, aki előhívja ezeket a fantáziákat, érzelmeket, akkor feltehetően nem a szexuális beállítódásod a kérdéses.Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus

- hirdetés -