Hogy tudnám elfelejteni?

2015.09.06.
Kedves pszichológus!
17 éves srác vagyok. Az lenne a kérdésem hogy van egy 30 év körüli nő, akit nagyon szeretek, talán túlságosan is, és ezért szeretném elfelejteni, de nem tudom. Hogyan tudnám valahogy elfelejteni? Elég ritkán jelez vissza ha írok neki bármit is, igaz most elvileg 2 hetente talán, fogunk találkozni, de még igyis elszeretném felejteni. Az is baj hogy nagyon hiányzik, és minden nap többször is eszembe jut. Már most 17 évesen tapasztalom hogy milyen rossz, nehéz az élet. Nem annyira sürűn, de gyakran járnak olyan gondolatok a fejembe hogy legszivesebben valahogy végeznék magammal, de akkor sok a bajom is, nagy a sztresz, a jövőmön is gondolkodom és akkor van az hogy mindenen jár az eszem csak azon nem amin kellene, pl. tanulás. Összefoglalva, hogyan tudnák mindent elfelejteni amit szeretnék? A másik kérdésem az hogy a suliban hogyan tudnék jobban koncentrálni a tanulásra? Mert akarvatalanul is elkalandozok, vagy teljesen máson jár az eszem.
A válaszát elöre is köszönöm.

Szakértőnk válasza a Hogy tudnám elfelejteni? kérdésre

Kedves Leveliro!(sajnos nem all rendelkezesemrejelenleg ekezetes billentyuzet,elnezest)

Az erzelmeinkkel es a problrmainkkal kell foglalkoznunk,csupan az kell, hogy cel legyen, hogy ne akadalyozza a mindennapi eletunket. Erdemes lehet a napnak egy bizonyos reszet raszanni arra, hogy elmelkedjunk, gondolkozzunk, es megprobalni lezarni arra az idore ezt, amig a hetkoznapi dolgainkkal (pl. tanulas) foglalkozunk, igy az eredmenyesseg nem fog csokkenni es nem tetezzuk buntudattal az erzelmi nehezsegeinket.

A figyelemeltereles lehet az egyik modja annak, hogy a gondolatainkat ne egy bizonyos szemely kosse le: uj hobbi, intenziv sport, uj tarsasag es egy idore bizonyosan hatekony, ha nincs kapcsolatunk azzal az illetovel, akit elfelejteni szeretnenk.Idovel ezek az erzesek enyhulni fognak, illetve uj erzesek veszik majd at a helyuket.

Ha azonban az ongyilkossagi gondolatok nem szunnek meg, esetleg erosodnek, konkretizalodni latszanak, akkor mindenkeppen javaslom egy pszichologus szemelyes felkereseset.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor